Cărți, filme și gratuități pentru studenți

Tot ce poate fi mai bun în materie de încântat mintea și ochiul se înghesuie în săptămâna asta - 19-25 noiembrie - în trei evenimente distincte: Târgul de carte Gaudeamus și Săptămâna

Tot ce poate fi mai bun în materie de încântat mintea și ochiul se înghesuie în săptămâna asta - 19-25 noiembrie - în trei evenimente distincte: Târgul de carte Gaudeamus și Săptămâna filmului maghiar (la București) și Studențiada (în Capitală și la Timişoara, Iaşi, Constanţa, Târgu Mureş, Braşov, Piteşti, Târgu Jiu, Craiova, Bacău, Galaţi, Petroşani şi Reşiţa).

***

Pascal Bruckner la Gaudeamus

Târgul de carte se deschide miercuri, 21 noiembrie, și reunește sub cupola Romexpo, până duminică 25 noiembrie, edituri, agenți literari și scriitori mai mult sau mai puțin celebri, care vor da autografe sau vor citi din cărțile lor ce stau să se lanseze.

Printre ei vor fi:  Radu Paraschivescu, cu „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri”, Filip Florian care va citi din viitoarea sa carte „Toate bufniţele”, Pascal Bruckner, care va lansa cel mai recent volum al său - „Fanaticii Apocalipsei”.

La târg se vor lansa numeroase volume noi, dar veți găsi și cărți cu preț redus, cel puțin așa promit organizatorii, care cer 5 lei pe un bilet de intrare sau 10 lei pe o legitimație valabilă în toate zilele târgului. Programul complet al lansărilor poate fi consultat aici.

***

De ce fierbe copilul în mămăligă

Săptămâna Filmului Maghiar care a început pe 19 noiembrie va avea proiecții la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în Studioul Horia Bernea (intrarea prin str.

Monetăriei nr. 3), până duminică 25 noiembrie. În deschidere a fost proiectat filmul educaţional „Final Cut – Doamnelor şi Domnilor” al regizorului Pálfi György,iar azi, în prezenţa monteurului Lemhényi Réka, studenţii de la UNATC sunt așteptați să stea de vorbă despre culisele montării acestui film.

În program mai sunt alte 20 de filme, cu mottoul „20 de ani în Bucureşti”, producţii din anii 2009-2012, lung metraje, filme documentare şi scurtmetraje, care le oferă posibilitatea iubitorilor de film să cunoască şi genurile mai puţin promovate ale industriei cinematografice maghiare.

Printre ele, duminică puteți vedea „De ce fierbe copilul în mămăligă”, o coproducție Ungaria, România, Polonia premiată la câteva festivaluri de film europene.

Intrarea la proiecţii va fi liberă. Filmele vor fi subtitrate în limba română şi în limba engleză. Găsiți programul filmelor aici.

***

Viață gratis de student

Timp de o săptămână, studenţii şi tinerii din Capitală şi din celelalte 12 centre universitare vor putea beneficia, gratuit, de activităţi distractive, culturale, sportive şi de carieră, printre care vizite la muzee, proiecţii de film, spectacole de teatru şi de operă.

În cadrul Studențiadei, pot juca fotbal, baschet, tenis, şah, paintball, tir cu arcul, karturi, bungee jumping şi alte sporturi extreme, dar pot participa şi la seminarii şi workshop-uri de carieră, acţiuni de ecologizare, concursuri trăsnite, petreceri tematice şi concerte.

Găsiți programul evenimentelor din fiecare oraș, pe site-ul Studențiada.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod