"Capra sau Cine e Sylvia?" de Edward Albee

"'Capra sau Cine-i Sylvia?' abordeaza un subiect profund nelinistitor, care insa nu se refera la bestialitate ci mai degraba este irational..
"'Capra sau Cine e Sylvia?' abordeaza un subiect profund nelinistitor, care insa nu se refera la bestialitate ci mai degraba este irational, explorand natura iubirii. Puternic si extraordinar, Domnul Albee inca mai lanseaza intrebari pe care nici un alt dramaturg important american nu indrazneste sa le puna; (...) atat de antrenant si infiorator de comic cat poate rabda scena unui teatru." The New-York Times

Edward Albee, caruia in 2005 i s-a decernat Liftime Achievement Tony Award (Premiul Tony pentru Intreaga Cariera), este considerat "unul dintre cei cativa cu adevarat mari dramaturgi americani in viata" - cum il numea Ben Brantly in The New-York Times, avand in palmares, anterior anului 2005, sase distinctii importante: trei Premii Tony si alte trei Pulitzer (1966, 1974, 1991).
De asemenea, in 1980 a fost decorat de catre Academia Americana si Institutul de Arte si Litere cu Medalia de Aur pentru Drama, iar in 1996 a primit atat Kennedy Center Honors cat si Medalia Nationala pentru Arte.

"Fara indoiala una dintre cele mai intelepte si comice piese pe care Albee a scris-o vreodata." Clive Barnes

"Te lasa cu o multime de senzatii si ganduri... o piesa curajoasa si interogativa." Margo Jefferson

Cu:

  • Marcel Iures
  • Emilia Dobrin
  • Constantin Draganescu
  • Marius Damian

Regia: Alexandru Dabija

"Capra sau Cine e Sylvia?" de Edward Albee
Miercuri, 9 iulie, ora 19.00
Teatrul Act (Calea Victoriei nr.
126)
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani
Durata: 120 minute (cu pauza)
Pret bilete: 25 lei integral / 15 lei redus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod