Vacante ciudate

In copac, in inchisoare, la Cernobal, sub apa sau in grota acestea sunt o parte dintre posibilele locatii in care ai putea sa-ti petreci concediul in aceasta vara.
In copac, in inchisoare, la Cernobal, sub apa sau in grota acestea sunt o parte dintre posibilele locatii in care ai putea sa-ti petreci concediul in aceasta vara. Iti propun sa "vizitam" virtual unele dintre cele mai ciudate locuri de vacanta din lume, poate asa ne mai descretim fruntile putin.

Pentru inceput, te rog sa-ti imaginezi cum ar fi sa locuiesti intr-o casa... rasturnata. Ideea originala a fost pusa in practica de polonezul Daniel Czapiewski, un om de afaceri prosper, care a considerat ca acesta este cel mai bun cadou pe care l-ar putea face satului in care s-a nascut, Szymbark. Intrebat de unde aceasta idee, polonezul a spus ca aceasta "casa rasturnata" este un simbol al vietii din perioada comunista.

Vacanta in copac


"Te-ai gandit vreodata ca ai putea locui intr-un... copac?".
Daca nu, au facut-o pentru tine cei care au pus bazele complexului Kadar, din Olympos, Turcia. Preturile foarte mici si faptul ca a fi eco este la moda in zilele noastre, au facut ca acest resort sa aiba clienti numerosi. Bunaoara, in acest moment capacitatea este de 300 de persoane, dar locul este in plina dezvoltare.

Pentru o noapte de cazare, cu cina si micul dejun inclus, vei scoate din buzunar doar... 10 euro. Majoritatea camerelor sunt de tip hostel, ceea ce este un inconvenient daca nu mergi in grup organizat: vei fi nevoita sa stai cu inca cinci necunoscuti in camera. Exista insa si camere pentru doua persoane, cu aer conditionat si toate facilitatile.


Insa, pe langa toate acestea, exista o singura certitudine: acolo vei dormi ca un bebelus, pentru ca locuintele in copaci sunt construite in jurul unor pini care te vor adormi cu parfumul lor.

Concediu sub apa. Florida sau Suedia?


Iti plac sporturile cu adevarat extreme? Ei bine, atunci te poti caza intr-un hotel care este construit sub apa, in Florida. Numit "Adapostul submarin al lui Jules", dupa scriitorul francez Jules Vernes, hotelul este de fapt un fost laborator construit in 1970, langa Puerto Rico. 18 ani mai tarziu, un om de afaceri american l-a cumparat si l-a transformat in hotel. O noapte aici consta 175 de dolari de persoana, dar nu este destinat numai celor care vor sa-si petreaca o vacanta altfel.
Restaurantul, care este de asemenea sub apa, poate fi inchiriat pentru nunti, dar pentru aducerea notarului si pentru filmare se plateste o taxa de 1.750 de dolari.
    
Ti-ai dat seama ca, daca mergi acolo o sa asisti la cel mai frumos spectacol marin pe care ai fi putut sa-l vezi vreodata pentru ca apa din jurul hotelului este luminata in asa fel incat turistii sa vada tot ce se intampla in jurul lor.

Mergand oarecum pe aceeasi idee, artistul suedez Mikael Genberg a construit un han in mijlocul lacului Malaren, din Suedia. Pe o platforma de 25 de metri patrati, Genberg a construit o camera de zi si, sub ea, dormitorul, complet scufundat.
Cea mai mica distanta pana la mal este de un kilometru, dar daca vei hotari sa-ti petreci vacanta aici, vei avea la dispozitie un telefon special, cu legatura directa la debarcader.  

Pretul pentru o astfel de vacanta ajunge la 145 de euro pe noapte, de persoana.
12 Mai 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenush05 pe 12 Mai 2010, 22:12
    Articol...

    sincere felicitari pentru articol ...este superb . vacanta mea imaginara ...acolo unde este submarinul :X ;nu am cuvinte cat de superb este ..mai ales cand ai persoana iubita alaturi :X

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod