Vacante ciudate

Sub pamant, cu zeul fertilitatii


Aflata la 20 de metri sub pamanat, "Grota lui Kokopelli" este locul ideal de vacanta, mai ales pentru tinerii casatoriti care vor sa conceapa un copil. "Kokopelli" era zeul fertilitatii si al agriculturii in cultura amerindienilor care traiau candva in localitatea Farmington, din New Mexico, devenita acum statiune turistica.

Ca sa ajungi in camera pe care ai inchiriat-o, trebuie sa cobori pe o scara de franghie. Cazarea si masa costa 120 de dolari, de persoana, cu precizarea ca, in afara gustarilor din frigider, restul hranei se afla la hotelul din oras, unde se servesc si mesele incluse in pret.

Cernobalul, ca destinatie turistica


Daca esti interesata de locul in care s-a produs explozia catastrofala de acum 23 de ani, poti achizitiona un pachet turistic de la o agentie de turism. La Cernobal vei putea face un tur ecologic al fostei centrale atomice, vei putea vizita orasul-fantoma Pripiat si vei vedea Padurea Rosie, unde pinii au capatat tente de rosu si portocaliu, din cauza radiatiilor.

Vacante ciudate? Se poate si in Romania


Hotelul de gheata, spre exemplu, construit in 2006 la Balea Lac, este locul perfect daca iti doresti, bineinteles, un concediu de iarna adevarat, in care sa simti... iarna, pana in maduva oaselor.
Construit exclusiv din gheata, hotelul a servit in cei patru ani de existenta, atat turistilor care voiau sa se relaxeze in concediu, dar si celor care au dorit ca nunta sau botezul din familia lor sa se desfasoare intr-un loc altfel. Iarna, exista aici si biserica de gheata. Preturile de anul trecut au variat in jurul sumei de 190 de lei pentru o camera dubla.

Candva inchisoare, apoi muzeu, iar acum propunere pentru hotel


Ti-ai dori sa-si petreci concediul intr-o... inchisoare? Nu te speria, nu ai facut nimic ilegal, pur si simplu aceasta este o propunere in ceea ce priveste inchisoarea de la Telega, judetul Prahova.
Aflata intr-o stare avansata de degradare, locatia era trecuta in 2004 intr-un circuit turistic, numai ca cei care se aventurau in acel loc dadeau declaratie pe proprie raspundere ca sunt direct raspunzatori in cazul in care se intampla vreun accident.

Propunerea ca aceasta locatie sa devina hotel ii apartine primarului Gheorghe Ilie, care spune ca si-ar dori ca cineva sa vina sa investeasca in aceasta zona care ar putea avea un potential turistic important. Din pacate, bugetul primariei nu poate suporta o astfel de cheltuiala, de aceea asteapta ca rezolvarea sa vina din exterior.

Ce parere ai despre aceste locuri posibile pentru vacanta ta? Pe care ai alege-o?
Nu rata galeria foto!

12 Mai 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenush05 pe 12 Mai 2010, 22:12
    Articol...

    sincere felicitari pentru articol ...este superb . vacanta mea imaginara ...acolo unde este submarinul :X ;nu am cuvinte cat de superb este ..mai ales cand ai persoana iubita alaturi :X

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod