Pășește în lumea artei din Dubai

Reputația Dubaiului ca destinație pentru artiști, creatori, colecționari și pasionați de cultură crește în statură și în fiecare an orașul primește o serie de galerii noi, atracții unice, noi adăugări la colecțiile de artă publică ale orașului și destinații pentru care aspiranții creative să le exploreze.
Pasionații de artă pot vedea colecții de la cei mai premiați creatori ai orașului, pot investi în piese de la artiști globali, pot participa la un masterclass mai priceput sau pur și simplu pot hoinări prin oraș, admirând colecția orașului de instalații uimitoare și picturi murale în aer liber.

Hoteluri pentru iubitorii de artă


25hours Hotel One Central
 
Foto: Dubai Economy and Tourism


Inspirați de faimoșii povestitori Hakawati din regiune, oaspeții hotelului vor păși într-un amestec autentic de tradiție și modernitate. Cu 434 de camere fiecare care aduc un omagiu moștenirii regiunii, inclusiv camere tematice Beduin, Glamping, Farmstay și Artist Village, călătorii culturali sunt bine îngrijiți. 25hours Hotel One Central se mândrește cu patru restaurante, un acoperiș urban și o terasă întinsă cu vedere panoramică la DIFC și centrul orașului Dubai, inclusiv uimitorul Muzeu al Viitorului. Vizitatorii pot petrece timpul în spațiul dedicat de lucru în comun, pot savura kombucha produs local sau cafea rece la robinet la cafeneaua semnătură sau pot asculta melodii în zona retro Walkman.

The Dubai EDITION
 
Foto: Dubai Economy and Tourism


Situat vizavi de renumitul Dubai Mall, hotelul este ideal pentru vizitatorii stilați ai orașului, care vor descoperi caracteristicile de design EDITION, inclusiv emblematica scară în spirală, candelabru contemporan și o colecție de artă digitală captivantă. Cu 275 de camere și apartamente, două restaurante, o piscină, un centru spa și de fitness, iubitorii de design vor găsi inspirație la fiecare pas. Terasa hotelului are lucrări de artă de Landon Nordeman, în timp ce camerele au comisioane ale renumitului stilist de modă devenit fotograf Carolle Bénitah.

Galerii de artă și experiențe culturale


Oblong Contemporary Gallery

Galeria Dubai Oblong Contemporary Gallery este situată pe Insula Bluewaters și prezintă artă contemporană a artiștilor internaționali consacrați și emergenti. Servind ca o punte culturală între Emiratele Arabe Unite și Italia, galeria se concentrează pe sculptură, precum și pe arta modernă și găzduiește o serie de ateliere sezoniere, inițiative educaționale și un program de schimb de artă între Dubai și Italia.

Sama L Ain Gallery  

Sama L Ain s-a deschis pe The Walk, devenind casa pieselor de artă contemporană și abstractă de la artiști din Emiratele Arabe Unite și internaționali. Cu colecții care includ artă pe cristal, picturi murale cu LED, sculpturi și picturi luminoase, Galeria Sama L Ain a devenit o destinație unică pentru pasionații de artă modernă și colecționari.

Alserkal Avenue
 
Foto: Dubai Economy and Tourism


Unul dintre cele mai renumite cartiere culturale din Dubai, Alserkal Avenue este situat în zona industrială Al Quoz și oferă galerii de artă contemporană, precum și studiouri de yoga, spinning și wellbeing, cafenele locale și Cinema Akil, care proiectează filme independente de artă. Un magnet de tip cultural, Alserkal găzduiește unele dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Dubai, inclusiv Galeria Leila Heller, care prezintă lucrările artiștilor contemporani din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Asia de Sud-Est și Turcia, Galeria Custot care reprezintă artiști moderni și contemporani. din Europa și SUA și The Third Line care prezintă artiști contemporani din Orientul Mijlociu.

Dubai Design District (d3)  
 
Foto: Dubai Economy and Tourism


Un cartier creativ care combină conectivitatea digitală și principiile de design inteligent, d3 este un magnet pentru gânditorii creativi ai regiunii și călătorii globali cu discernământ. La doar 15 minute de Aeroportul Internațional Dubai, vizitatorii d3 pot vizita studiouri și ateliere deschise, buticuri conduse de design de magazine și pot savura preparate din bucătăria și cafeaua preparată la unele dintre cele mai tari mărci de restaurante din Dubai. Populat de ateliere, laboratoare de design și spații de lucru atent concepute, d3 este dedicat cultivării talentelor locale emergente.

Tashkeel   
 
Foto: Dubai Economy and Tourism


De mai bine de 14 ani, Tashkeel susține talentele artiștilor locali și internaționali care trăiesc și lucrează în Emiratele Arabe Unite. Cu studiouri multidisciplinare, spații de lucru și galerii situate atât în ​​Nad Al Sheba, cât și în Al Fahidi Historical Neighbourhood, Tashkeel este o destinație pentru comunitatea internațională și locală pentru a se angaja cu suflete asemănătoare, a experimenta diferite forme de artă și a explora practica creativă. Vizitatorii pot participa la ateliere, tururi conduse de artiști și plimbări foto prin zonele istorice și siturile de patrimoniu din Dubai, precum și să participe la întâlniri cu artiști locali și vizitatori.

Instalații de artă publică


Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard
 

Foto: Dubai Economy and Tourism

La doar o scurtă distanță de Dubai Mall, Opera din Dubai și Burj Khalifa, vizitatorii se pot bucura de o plimbare pe Bulevardul Sheikh Mohammed Bin Rashid și pot admira o colecție de sculpturi mari în aer liber, care include Aripile Mexicului de Jorge Marin.

La Mer
 

Foto: Dubai Economy and Tourism



Destinația eclectică de pe malul mării La Mer este plină de culori vibrante și graffiti izbitoare, făcându-l unul dintre cele mai instagramabile locuri din Dubai, cu lucrări de artă atrăgătoare și picturi murale ale artiștilor locali, regionali și internaționali.

The Walk - JBR
 

Foto: Dubai Economy and Tourism



Mulți artiști și-au lăsat amprenta la The Walk in JBR, iar vizitatorii vor descoperi picturi 3D împrăștiate peste clădiri și picturi murale colorate îndrăznețe pictate pe scări. Sunt multe de descoperit la fiecare pas. Asigurați-vă că faceți o fotografie cu girafa prietenoasă a lui JBR în junglă!

Satwa  
 

Foto: Dubai Economy and Tourism



Unul dintre cele mai pline de viață și de culoare cartiere din Dubai, Satwa este adesea menționat ca o galerie în aer liber datorită picturilor murale la scară mare, care se învârt în jurul tematicii istoriei și moștenirii Emiratelor Arabe Unite, prezentând cultura sa bogată.

23 Martie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod