În viață, e important să poți să te oprești

Suntem în secolul 21. Este secolul vitezei și beția ei ne-a cuprins pe toți. Viteză, viteză, viteză… Vrem totul repede, cât mai repede. Nu e nimic rău în asta, dar știți cum se spune: ”În viață, e bine să știi când să te oprești!”. Numai că trebuie să și poți!
Dar să lăsăm deoparte paradigma vieții și să vorbim despre lucruri concrete, în care viteza rămâne subiect. La volan, nu doar că trebuie să știi când, dar e absolut necesar să te și oprești. 

Oricât de mare ar fi viteza noastră la volan, avem nevoie de certitudinea că ne putem și opri, adică de un sistem de frânare eficient și performant, de care depinde atât viață noastră, cât și  a celor dragi sau a celorlalți participanți la trafic.

Știați că, undeva, într-un colț de Românie, în Caransebeș, un grup de oameni pasionați și entuziaști, fac performanță la cel mai înalt nivel în domeniul tehnologiei de frânare auto?

Acolo se află uzina TDM Friction, producător al  plăcuțelor de frână Textar, renumite în întreaga lume auto pentru calitate, siguranță și confort de frânare.

Textar înseamnă trecut, prezent și viitor

Textar, la trecut


Trecut - pentru că Textar, din 1913 și până astăzi, a acumulat peste 100 de ani de experiență în domeniul frânării, fiind un pionier al tehnologiei auto încă de la apariția acestei industrii, care presupune acuratețe dusă la extrem. Producători auto celebri, precum Mercedes-Benz, Audi, BMW, Mazda, Volvo, Volkswagen, Ferarri, Fiat, Dacia și mulți alții, și-au echipat de-a lungul anilor mașinile cu plăcute de frânare Textar. 

Mașini celebre din visele copilăriei noastre (cele din surprizele Turbo) ca Bugatti Veyron, Mercedes-McLaren SLR, Dodge Viper SRT8, Aston Martin DB9, Porsche 911GT3 au purtat plăcuțele Textar.

Acestea s-au dovedit a fi de mare succes nu numai în traficul rutier, dar și în cursele auto. În anii 50, pilotul argentinian Juan Manuel Fangio făcea furori în cursele de Grand Prix ale Germaniei, Italiei și Argentinei cu un monopost echipat cu plăcute Textar și o scrisoare de mulțumire de la Mercedes a rămas că mărturie a acestei colaborări de succes.

Textar, la prezent


TDM Friction este lider mondial în produse de frânare prin fricțiune. În sectorul mașinilor comerciale, 70% dintre autovehiculele cu frâne cu tambur și 50% dintre cele cu frâne cu disc, părăsesc linia de asamblare echipate cu produse de fricțiune Textar.

Totalul angajaților TDM Friction România este de aproximativ 500, din care 320 sunt implicați direct în procesul de producție de la Caransebeș. Aici sunt produse aproape 90.000 de plăcute de frână zilnic. Aceste plăcuțe, care aparent par banale, nu sunt produse universale. Ele sunt specializate și dezvoltate special pentru un scop sau un anumit model de mașină, în funcție de motorizare, greutate, tren de rulare și multipli alți factori, ceea ce face ca la Caransebeș să se producă peste 2000 de tipuri de plăcute de frânare.

Bineînțeles, înainte de a intra în producție, plăcuțele de frânare sunt testate 1000 de ore pe stand, în fabrică și apoi 300.000 km pe șosea de către 41 de mașini de test, care acoperă anual 3 milioane de kilometri. Și pentru ca plăcuțele să fie garantat eficente și în cele mai vitrege condiții de mediu natural, ele sunt testate inclusiv pe virajele celebrului pas Stelvio, din Alpii italieni, unde temperatura franelor ajunge și la 700 de grade Celsius.

Textar, la viitor


În Caransebeș, în cadrul unui centru de cercetare, inginerii proiectează noi și noi modele de plăcute de frânare. Scopul lor este ca, îmbunătățind efectul de frânare, să folosească cât mai puține materiale și substanțe periculoase pentru sănătatea oamenilor și a mediului. Tendința în industria auto este creșterea gradului de confort și a compatibilității cu mediul înconjurător.
 
Echipa de cercetare a Textar vine în întâmpinarea acestor necesități, căutând soluții inovatoare atât pentru reducerea prafului la frânare, cât și pentru realizarea unor plăcuțe mai silențioase, care să reducă poluarea sonoră. Se caută soluții și pentru reducerea și mai mult a greutății produselor Textar, pentru că o greutate mai mică duce implicit la un consum mai redus de combustibil și deci la un mediu mai sănătos. În prezent, Textar oferă cea mai largă paletă de produse de frânare prin fricțiune de pe piața produselor de schimb pentru vehicule electrice și hibride.

În concluzie, putem avea viteză (bineînțeles, în limita legală) și, având mașina echipată cu plăcuțele Textar, fabricate în România, vom avea garanția că ne vom putea opri fără probleme acolo unde și atunci când ne vom dori!
 
V-am prezentat povestea Textar pentru a vă anunța că Aventour la feminin are un partener de încredere. Aventour la feminin este un proiect Eva&Automarket, susținut de Textar.
 

Ne vedem în Aventour! 

 

Aventour la feminin începe pe 8 iunie, la ora 9.00am, și va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour pe paginile de Facebook Eva și Automarket și pe conturile de Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului, vom avea câte un articol la finalul fiecărei zile, câte un rezumat video al fiecărei zile și  mărturiile fetelor după ce vor fi condus mașinile implicate în eveniment. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect. 

 

PARTENERII ȘI PRIETENII EVENIMENTULUI

 

Bineînțeles, acest eveniment avea nevoie de piloni, adică de un grup de parteneri importanți, gata să împărtășească aceeași dragoste pentru aventură.

Partenerul principal al „Aventour la feminin” este TEXTAR, lider mondial în echipamente de frânare. Este recunoscut ca furnizor oficial pentru toate mărcile importante din domeniu și va avea grijă să frânăm la timp și în siguranță. Foarte important, le va preda fetelor o lecție de conducere defensivă. 

Nu puteam pleca la drum cu două mașini electrice și una plug-in hybrid, fără să avem alături de noi cel mai important jucător pe piața punctelor de încărcare din România și sud-estul Europei. RENOVATIO se alătură „aventurului” cu energie bună, livrată prin cele mai rapide prize. 

Ce ar fi un tur dedicat femeilor fără un partener cu o experiență uriașă în zona produselor de îngrijire și înfrumusețare. Și de unde putea veni acest partener, dacă nu din Franța. SEPHORA ROMÂNIA se alătură turului pentru că înțelege nevoia unor produse cosmetice special adaptate mobilității. 

Într-un astfel de tur ai nevoie de plăți ușoare, făcute cu un card care garantează rapiditate și servicii premium. Indiferent de comerciant, de zonă și de tipul afacerii. Prin urmare, în „Aventour la feminin” vom fi ajutați de prietenii de la MASTERCARD

Pe parcursul celor 4 zile vom căuta să descoperim locuri spectaculoase din țară. Iar pentru asta va trebui să ieșim de pe drumurile cunoscute și chiar să ne îndepărtăm de confortul restaurantelor. Nici o grijă. Serviciul de livrare TAZZ a promis că ne va alimenta cu mâncăruri alese, comandate de la bucătăriile din zonă. 

Vor fi zile lungi, cu mulți kilometri, și rezervele de energie ar putea fi pe minus. Așa că n-am ezitat să luăm alături de noi și o cafea premium: DAVIDOFF

Pentru că ne dorim să găsim locuri speciale, cu povești speciale, ne-am luat drept ghid CARDUL RADIO GUERILLA, oferit de Libra Bank. Acesta ne va indica avanposturile unde beneficiem de discounturi de nerefuzat.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

 

8-11 iunie

 

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

 

Proiect prezentat de:

TEXTAR

 

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

TAZZ

CARDUL RADIO GUERILLA

Îmi place să scriu despre mine, despre copii, despre părinți și despre de-ale vieții, în general. Și, de obicei, scriu și despre ce nu-mi place.
Îmi place să scriu despre mine, despre copii, despre părinți și despre de-ale vieții, în general. Și, de obicei, scriu și despre ce nu-mi place.
3 Iunie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod