Experimentează latura culturală a Dubai

În ultimii câțiva ani, călătoriile care au ca scop principal experiențiele multiple au continuat să crească în popularitate ca tendință globală, astfel ca tot mai mulți turiști doresc să aprofundeze cultura locală și experiențe autentice. Dubai, care găzduiește peste 200 de naționalități, are un bogat amestec de culturi și oferă vizitatorilor o privire unică a moștenirii emiratene și a tradiției arabe pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine regiunea și să îmbrățișeze ceea ce are de oferit.

PĂTRUNDE ÎN ISTORIA DUBAI

Foto: Dubai Economy and Tourism / Etihad Museum

Descoperiți originile Dubaiului ca sat comercial și de pescuit la unul dintre numeroasele muzee din jurul orașului - Shindagha Museum este situate lângă House of Sheikh Saeed Al Maktoum, în apropiere de Dubai Creek. Etihad Museum acoperă momentele cheie care au dus la întemeierea națiunii la 2 decembrie 1971 și este adiacent Casei Unirii, locul de naștere al Emiratelor Arabe Unite, unde conducătorii celor șapte emirate s-au reunit la acea dată.
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Coffee Museum



O vizită plină de autenticitate este cea de la Coffee Museum, primul muzeu din Emiratele Arabe Unite dedicat cafelei care detaliază semnificația acesteia în istoria Dubaiului sau cea de la Coin Museum pentru a vedea peste 470 de monede de la începutul califatului islamic.

Foto: Dubai Economy and Tourism / Gold Souk



Aventurați-vă în piețele (sau souk-urile) tradiționale arabe din Vechiul Dubai pentru o experiență de cumpărături autentică – Gold Souk, Textile Souk și Spice Souk fiecare sunt pline de magazine gata să ofere o gamă uimitoare de articole care pot constitui un suvenir perfect. Souk-urile tradiționale din Vechiul Dubai sunt, de asemenea, locurile ideale ca să vă testați abilitățile de tocmeală - comercianții din aceste magazine sunt bucuroși să negocieze un preț corect, astfel încât să puteți pleca cu mărfuri și dulciuri la preț de chilipir!

Foto: Dubai Economy and Tourism / Dubai Creek



Există și alte locuri de vizitat dacă doriți să pășiți și să experimentați Vechiul Dubai (Old Dubai), care includ:

  • Port Saeed la Dubai Creek, care este o locație excelentă pentru cei care doresc să admire peisajul în timp ce savurează niște ceai. Și asta deoarece se pot observa comercianți care transportă diverse mărfuri în bărci de lemn. De asemenea, puteți călători între zonele de souk de peste Dubai Creek cu barca tradițională Abra, la doar 1 AED pentru un bilet.
  • Satwa, zona originală de vânzare cu amănuntul din Dubai, încă găzduiește magazine de țesături și croitorie printre numeroasele magazine diferite din zonă. Iubitorii de artă și cultură pot admira arta stradală de pe strada 2 Decembrie, care aduce la viață scene din trecutul orașului, în timp ce gurmanzii se pot delecta cu o varietate de bucătării și mâncăruri, de la mâncăruri pakistaneze consistente de la restaurantul Ravi până la mâncăruri preferate, cum ar fi Manakeesh de la brutăria Al Mallah sau Karak Chai de la Koukh Al Shay.

 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Al Marmoom Bedouin Experience



Relația profundă a Dubaiului cu deșertul este poate cel mai bine încapsulată în istoria și tradițiile poporului beduin – chiar și numele „beduin” provine din cuvântul arab „Badawiyin”, care se traduce literal prin „locuitori în deșert”. Aceste triburi nomade au folosit cămilele, denumite „navele deșertului”, ca mijloc de transport, precum și pentru carne și lapte, în timp ce șoimii au fost folosiți ca unealtă de vânătoare de sute de ani. Turiștii pot opta pentru Marmoom Bedouin Experience din Al Marmoom Desert pentru o introducere distractivă, educativă și captivantă în modul de viață beduin. Oaspeții pot învăța să înșea, să călărească și să aibă grijă de propria cămilă în timp ce se alătură unei rulote, călătorind prin deșert înainte de a ajunge în tabără. Alternativ, pentru cei care au un timp scurt la dispoziție, Centrul Sheikh Mohammed pentru Înțelegere Culturală (SMCCU) oferă sesiuni de dialog regulate despre importanța cămilei în istoria regiunii.

ÎMBRĂȚIȘEAZĂ ARTA ȘI CULTURA LOCALE

 
Foto: Dubai Economy and Tourism / SMCCU


Una dintre cele mai bune modalități de a aprecia cultura și obiceiurile Dubaiului este prin inserarea Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) în itinerarul vostru. Vizitați centrul pentru o masă autentică emirate, pentru tururile de patrimoniu sau doar pentru a vedea casa turnului eolian frumos restaurată din cartierul istoric Al Fahidi. Musulmanii și non-musulmanii deopotrivă sunt bineveniți să viziteze uimitoarea Jumeirah Mosque, care primește oaspeții șase zile pe săptămână pentru tururi ale frumoasei structuri la 10:00 și 14:00. Pe parcursul turului, puteți afla despre ritualuri, tradiții, bucătării și obiceiuri islamice, în timp ce gustați cafeaua și curmale tradiționale arabe.

EXPERIMENTAȚI ACTIVITĂȚI TRADIȚIONALE

 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Camel racing


  • Priviți măreția șoimilor la spectacole speciale de șoimărie din Dubai, care prezintă șoimi pricepuți urcând prin cerul Dubaiului și coborând cu o viteză extraordinară pentru a prinde vânat. Vă puteți înscrie pentru a urmări șoimii în acțiune în diferite tururi în deșert din Dubai, inclusiv ⦁    Platinum Heritage, sau la un resort din desert precum ⦁    Bab Al Shams Desert Resort and Spa.  Șoimul rămâne o parte importantă a culturii și moștenirii regiunii, dar în conformitate cu vremurile, șoimii de astăzi sunt dresați să vâneze cu ajutorul dronelor.
  • Cursele de cămile sunt o distracție care își are originea în Orientul Mijlociu și are o întreagă comunitate de adepți locali pasionați care urmăresc în mod regulat cămilele lor preferate în timpul sezonului de curse cu cămile, care se desfășoară între octombrie și aprilie. Cel mai mare circuit de curse din Dubai este Al Marmoum Camel Racetrack, casa Dubai Camel Racing Club și atrage proprietari de cămile din Emiratele Arabe Unite și din țările învecinate și oferă premii de zeci de mii de dirhami.

GUSTAȚI PREPARATE DIN BUCĂTĂRIA LOCALĂ

 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Arabic Coffee


Când vă aflați în Dubai, începeți masa cu una dintre aceste băuturi tradiționale:

  • Cafeaua arabă (sau „Gahwa”) este o mărturie a tradiției îndelungate a cultivării și consumului cafelei în Orientul Mijlociu și servește ca un semn al ospitalității tradiționale emiratene. Este de obicei condimentată cu cardamom, chimen, cuișoare și șofran și turnată dintr-o cafea arabă clasică numită „dallah” (care este ilustrată pe moneda de un dirham) și servită în căni mici fără mânere numite „finjaan”. Gazda ta va continua să-ți servească cafea, umplându-ți finjaanul până când îl scuturi ușor, semnalând că nu mai vrei. Încercați unele dintre cele mai bune Gahwa din oraș la Dubai Coffee Museum în Old Dubai sau la multe dintre restaurantele din Dubai.  
  • Alte băuturi tradiționale include Jellab – un amestec de melasă de struguri și apă de trandafiri, cu toppinguri opționale de nuci de pin și stafide și Qamardeen - o băutură groasă de caise care este făcută din pastă de caise uscată. Ambele băuturi sunt servite reci și sunt extrem de populare în lunile mai calde ale anului, precum și în timpul lunii sfinte a Ramadanului. Pentru a vă răcori și mai mult, încercați Laban, o băutură cremoasă de zer care poate fi savurată ca atare sau aromată cu curmale amestecate, apă de trandafiri, apă de floare de portocal sau condimente precum șofranul și cardamomul.

Există, de asemenea, unele băuturi care nu sunt în mod tradițional emiratene, dar sunt acum considerate din Dubai datorită culturilor și naționalităților variate care au făcut din acest oraș propria casă. Ceaiul indian masala, cunoscut sub numele de Karak Chai, a devenit o parte esențială a culturii Orientului Mijlociu. Fiertă în mod tradițional la foc mic și făcută cu o combinație de ceai negru, lapte, zahăr și condimente indiene – adesea cardamon, cuișoare, ghimbir și scorțișoară pentru o infuzie mai bogată – Karak este vedeta ieșirilor modeste sau a întâlnirilor cu familia și prietenii , mic dejun rapid sau ceai de după-amiază și este chiar elixirul perfect pentru un început și un sfârșit fără întreruperi de zi. Vimto, cunoscută la nivel global ca o băutură cu aromă de fructe, și-a construit o reputație puternică ca băutura Ramadan preferată în Dubai și în regiunea extinsă a Golfului, datorită conținutului său ridicat de zahăr, care oferă un impuls puternic de energie după o zi de post.

Foto: Dubai Economy and Tourism / Arabian Tea House

 
Pentru o experiență culinară locală cu adevărat unică, încercați un mic dejun din Emirate și veți fi surprinși de varietatea de feluri de mâncare pe care să le încercați în timpul mesei. Mâncărurile tradiționale includ Balaleet (vermicelli gătiți cu ouă, ceapă și un strop de scorțișoară) sau Baidh Tomat, o versiune emirate a omletă cu roșii. Există o serie de pâini sau „khubz” de încercat și ele - de la pâinea Khameer și Rigag asemănător cu creponul până la Chebab care seamănă cu o clătită. Sfat profesionist: spumați-le cu cremă de brânză și acoperiți cu un praf de miere sau sirop de curmale pentru un gust de bunătate pură. Pentru locuri ideale de a experimenta un mic dejun tradițional emiratean, vizitați Centrul Sheikh Mohammed pentru Înțelegere Culturală (SMCCU) sau mergeți la Arabian Tea House în Al Fahidi Historical District.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod