DUBAI PENTRU TOȚI

Pe lângă soarele care strălucește pe tot parcursul anului, Dubaiul oferă o abundență de mâncăruri la prețuri accesibile, excursii culturale și opțiuni de cazare șic pentru turiștii cu buget redus. Indiferent dacă vizitați o plajă pitorească cu prietenii sau aflați mai multe despre moștenirea Emiratelor, Dubai are ceva pentru orice gust și portofel.

Bucurați-vă de priveliști uimitoare ale orașului

Foto: DET

Asemănătoare cu o ramă foto, Dubai Frame a devenit una dintre cele mai faimoase atracții ale orașului de la deschiderea sa în 2018. Locația emblematică a clădirii în parcul Zabeel oferă vederi panoramice de neegalat ale orașului. Biletul de acces costă 50 AED. Are 150 m înălțime și 93 m lățime, cu un pod care leagă cele două turnuri, The Frame spune povestea Dubaiului - în timp ce te îndrepti către lift pentru a urca pe punte, explorezi trecutul Dubaiului, apoi, odată ce cobori, arunci o privire asupra viitorul Dubaiului.
Cost: 50 AED

Picnic in deșert

Foto: DET

Relaxați-vă și bucurați-vă de frumusețea popularei oaze de deșert din Dubai. La 30 de minute cu mașina de oraș, Al Qudra Lakes oferă fundalul perfect pentru picnicul tău memorabil la apus de soare. Zona găzduiește vulpi din deșert, Oryx arab și 170 de specii de păsări, cum ar fi lebedele, gâștele și rațele, precum și vulturul de stepă și Houbara asiatică migratoare.

Bucurați-vă de plajă la Kite Beach

Foto: DET

Dubaiul găzduiește o serie de plaje publice și destinații pe malul mării, răspândite de-a lungul coastei. Fie că faceți plajă, faceți o baie în ocean sau vă alăturați rezidenților într-un joc de volei pe plajă - aceste plaje oferă o serie de activități gratuite sau la prețuri rezonabile, ieftine. Kite Beach este presărată cu cafenele la modă, locuri pentru luat masa de prânz și camionete cu mâncare. Rezervați o lecție de paddleboarding sau kitesurfing sau pur și simplu relaxați-vă și priviți cum se face surf.

Aflați mai multe despre bogata moștenire a Dubaiului

Urcați-vă la bordul Heritage Express, un troleibuz tradițional, pentru o experiență captivantă de a admira priveliștile și sunetele din Old Dubai. Aceste tururi ghidate de trei ore explorează zeci de atracții istorice cheie, inclusiv Grădina Moscheea Jumeirah. Experiența specială este adusă la viață prin povestiri de la ghizii locali din Emirate.
Cost: tururile încep de la 150 AED

Foto: DET

Explorați Old Dubai

Explorarea Old Dubai la pas este un alt mod fantastic și captivant pentru toți vizitatorii de toate vârstele de a se familiariza cu cultura și moștenirea orașului. De la cartierul istoric al districtului Al Fahidi și Muzeul Cafelei, până la rătăcirea prin incredibilele Souks de mirodenii și aur, Dubai este mult mai mult decât hoteluri de lux și centre comerciale. Finalizați această aventură în jurul Vechiului Dubai cu o plimbare tradițională cu de 1 AED cu Abra peste pârâu și bucurându-vă de priveliștile și istorie pe apă.

O după-amiază dedicată artei

Foto: DET

Situat pe malul apei Jaddaf, Jameel Arts Centre este un frumos spațiu urban dedicat expunerii de artă modernă și contemporană de la artiști locali și internaționali. Situat aproape de Aeroportul Internațional Dubai și Dubai Festival City, Jameel Arts Centre sprijină artiștii și comunitățile creative și prezintă proiecte, comisii și expoziții individuale și de grup, extrase atât din Colecția Art Jameel, cât și prin colaborări regionale și internaționale.
Intrarea la Jameel Arts Center este gratuită.

Achiziționați un chilipir

Piețele tradiționale din Dubai, cunoscute la nivel local sub numele de souk-uri, dezvăluie adevărata esență a moștenirii cumpărăturilor din Dubai. Mergeți către Textile Souk, un decor plin de viață cu rulouri de țesătură, de la mătase fine la bumbac aerisit, pentru a tocmi cele mai bune chilipiruri; sau explorați Spice Souk, care oferă o supraîncărcare senzorială cu culorile și aromele vibrante ale unora dintre cele mai apreciate condimente din lume.

Foto: DET

Răsfățați-vă la o piață de alimente organice

Cu o abundență de opțiuni de luat masa și produse proaspete încărcate în lăzi, the Ripe Market este un loc ideal pentru a petrece o dimineață relaxată pentru întreaga familie. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a descoperi și de a sprijini artizanii, producătorii și antreprenorii în curs de dezvoltare. Ripe Market are locații și ferestre pop-up în tot orașul, inclusiv Academy Park și Times Square Mall.

Observați păsările Flamingo

Foto: DET
Situat la o scurtă călătorie cu mașina de centrul plin de viață din Dubai, Ras Al Khor Wildlife Sanctuary este un refugiu pentru zeci de mii de păsări. Adăpostul flamingilor roz, sanctuarul este un loc favorit pentru ornitologii în devenire, unde tinerii vizitatori pot afla mai multe în timpul unei plimbări în natură în jurul sitului.
Intrare gratuită

Încercați ceva cu specific local

Picant, cu nuci sau sărat, dar întotdeauna gustos, za'atar este una dintre aromele emblematice ale Dubaiului și este adânc înrădăcinată în bucătăria din Orientul Mijlociu și din bucătăria mediteraneană. Încercați zaatar și brânză de la brutăria confortabilă de cartier Mama’esh la doar 15 AED.

Cazați-vă la unul dintre Hotelurile ROVE

Turiștii culturali cu buget redus se pot caza într-unul dintre Rove Hotel. Proiectate cu artă aparte, de inspirație locală și un suflet conectat cultural, hotelurile au devenit rapid puncte turistice la modă. Ceea ce face ca hotelurile să fie atât de populare este concentrarea pe funcționalitate – fie că este vorba de dulapurile pentru bagaje, un supermarket deschis 24 de ore din 24 și stațiile de check-in cu autoservire.

Încercați Palm Jumeirah șic, dar accesibil

Avani Palm View Dubai Hotel & Suites oferă un amestec de invidiat de stil, viață de plajă cu oraș și confort contemporan într-una dintre cele mai căutate zone din Dubai. Proprietatea cu 48 de etaje se mândrește cu o locație imbatabilă, cu vedere la emblematicul Palm Jumeirah și este concepută atât pentru oaspeții care se cazează pentru o perioadă mai scurtă, cât și pentru cei care stau mai mult, și care caută confort relaxat și contemporan într-una dintre cele mai impresionante locații ale orașului.

Viața la plajă

Aloft Palm Jumeirah este un hotel modern de patru stele situat pe emblematicul Palm Jumeirah - permițând oaspeților să se oprească și să se relaxeze știind că plaja este la doar câțiva pași. Rezervați o lecție de paddleboarding, închiriați un caiac sau pur și simplu plimbați-vă de-a lungul promenadei admirând priveliștile orașului.

Foto: DET

 

11 Mai 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod