Descoperiți Dubaiul dincolo de zidurile orașului

Dubai este cunoscut în întreaga lume pentru orizontul său emblematic, cuprinzând hoteluri magnifice zgârie-nori, insule create de om, stațiuni pe plajă, atracții de agrement și divertisment și destinații de luat masa de clasă mondială.
Cu toate acestea, farmecul Dubaiului se extinde cu mult dincolo de zidurile orașului, cu munți, mangrove, deșerturi, animale sălbatice native și coasta la doar o aruncătură de băț. Cu o gamă largă de aventuri incredibile în aer liber care așteaptă să fie descoperite, o călătorie în aceste peisaje accidentate oferă o modalitate nouă și semnificativă de a experimenta Dubaiul din nou și de a reconecta în mod autentic cu destinația.
 

Explorați peisajul natural

 

HATTA

HATTA / Foto: Dubai Economy and Tourism 

Dincolo de orașul metropolitan Dubai și prin deșertul pitoresc se află lanțul muntos uimitor Hatta. La doar 90 de minute de mers cu mașina de centrul orașului Dubai, această rezervație de conservare a munților este amplasată în mijlocul maiestuoșilor Munți Hajar, care se întinde pe 700 de kilometri și este cel mai înalt lanț muntos din estul Peninsulei Arabe. Zona oferă aventuri grozave în aer liber și peisaje naturale, ceea ce o face o alegere excelentă pentru fotografi, iubitorii de natură și căutătorii de aventură. Munții, wadisurile și fermele din zonă acționează ca fundal perfect pentru o serie de experiențe de agrement diverse, inclusiv Barajul Hatta, un loc uimitor pentru plimbări cu caiac și cu barca, unde munții se întâlnesc cu apa. Plimbările frumoase în natură sunt abundente, cu peste 30 de kilometri de trasee de drumeții, în timp ce Hatta Wadi Hub oferă o gamă largă de activități îndrăznețe, cum ar fi tir cu arcul, aruncarea toporului, căruțe montane, alpinism pe perete și o experiență cu tiroliană.
 
Când extremul face parte din viața ta, BIRD EYE PARACHUTING
 
Nimic nu este mai interesant decât prima experiență de a pluti în aer agățat cu parașuta și de a vedea priveliștea de la 152 de metri pe frumoasele dune de nisip ale emiratelor. Lăsați emoția să vă curgă prin vene de la această activitate sportivă cea mai plină de adrenalină. Bird Eye Parachuting introduce pentru prima dată activitatea Flat Land Paragliding în Emiratele Arabe Unite. Parașutismul în câmpie arată ca un sport de aventură, dar este mai sigur și la fel de plăcut ca și parașutismul. Clienții pot avea o vedere senină a dunelor de nisip din Dubai de la 152 de metri deasupra pământului. Troliu static la un capăt și la o distanță de 700 de metri pilot în tandem și parașuta cu baldachin atașată cu un cordon de tragere. Troliul îl trage pentru a câștiga înălțimea maximă de 152 de metri. Pe această înălțime, cablul de tragere este deconectat și permite pilotului să se înalțe în aer, permițând o experiență de zbor fenomenală pentru pasager. Avantajul suplimentar va fi că oamenii care experimentează această activitate pentru prima dată vor fi instruiți pentru alte activități aeropurtate pentru data viitoare. De asemenea, vor deveni mai atenți considerând-o ca fiind primul nivel de experiență în aer. Aceasta este o activitate ideală pentru începătorii care doresc să zboare într-un mediu sigur și să obțină prima lor experiență în aer. Vom surprinde acest moment memorabil al tău și îți vom oferi pe măsură ce ești gata după editare. Numai în HATTA!
 

PLATINUM HERITAGE

 
 
Platinum Heritage / Foto: Dubai Economy and Tourism 

Pentru călătorii care doresc să se bucure de o experiență de safari organizată, liderul touroperator Platinum Heritage oferă o serie de experiențe durabile și sigure printr-un Manager de Igienă dedicat. Oaspeții pot traversa Rezervația de conservare a deșertului din Dubai cu un Landrover din seria 1 pentru a observa fauna nativă printre stânci și dune. La bordul vehiculelor de epocă, un safari cu fauna sălbatică de dimineață se încheie cu un mic dejun tradițional din Emirate și o povestire de către un beduin local.

Viața sălbatică

 

AL MARMOOM DESERT CONSERVATION RESERVE

 
Al Marmoom Desert Conservation Reserve / Foto: Dubai Economy and Tourism

Rezervația de conservare a deșertului Al Marmoom se întinde pe 10% din emiratul Dubai și este cea mai mare rezervație naturală fără împrejmuire din Emiratele Arabe Unite. La doar o oră de mers cu mașina spre sud de oraș, invită vizitatorii să se aventureze prin nisip, să se plimbe cu bicicleta în mijlocul dunelor sau să se bucure de un picnic în sălbăticie. Cunoscut pentru inițiativele sale de durabilitate, Al Marmoom este bogat în faună sălbatică nativă, cum ar fi gazele arabe, cămile și păsări. Odată considerat dispărut la nivel global, oryxul arab a fost salvat cu succes după programe de reproducere și reintroduceri în sălbăticie.
În apropiere avem AL QUDRA LAKES, o rețea de lacuri artificiale în deșert, găzduiesc 170 de specii de păsări, inclusiv specii pe cale de dispariție sau vulnerabile, cum ar fi vulturul de stepă și houbara asiatică. Observarea păsărilor este o activitate populară, iar excursii cu ghid întreagă sau de jumătate de zi sunt disponibile prin intermediul grupului de păsări din Emiratele Arabe Unite. Apele liniştitoare sunt, de asemenea, un loc binevenit pentru iubitorii de natură pentru a se bucura de un picnic la apus, sau cei care se trezesc devreme se pot îndrepta în zori pentru a surprinde un răsărit glorios din deşert.
 
Posibil bijuteria din coroană este atmosferica Love Lake Dubai; un loc pitoresc format din două lacuri în formă de inimă conectate între ele, înconjurat de sculpturi și verdeață inspirate romantic.
 
 
RAS AL KHOR WILDLIFE SANCTUARY / Foto: Dubai Economy and Tourism 

Situat la marginea orașului, există și seninul RAS AL KHOR WILDLIFE SANCTUARY. Această rezervație extinsă de zone umede servește ca loc de reproducere în fiecare an pentru crustacee, mamifere și pești, dar flamingoi viu colorați sunt cei care fură spectacolul iarna. Vizitatorii vor găsi, de asemenea, stârci cenușii, egrete mari, stârci de recif, cormorani, stilpi cu aripi negre, nisipuri și osprei în acest habitat natural, care este atent monitorizat și protejat de Municipalitatea Dubai.

Sport 

Camel Racing Track / Foto Dubai Economy and Tourism 

Pe lângă turneele de rugby, golf și tenis din oraș, pasionații de sport au multe de bucurat în afara orașului. Fanii de fitness se vor încânta pe traseul de ciclism Al Qudra, care se găsește aproape de Lacul Love. Această pistă de 86 km străbate terenul nisipos și este populară atât pentru călăreții profesioniști, cât și pentru amatori, având nevoie de 1,5-3 ore pentru a fi finalizată. Pentru ceva puțin diferit, bucurați-vă de o abordare nouă a sportului tradițional emiratean al curselor de cămile la AL MARMOOM CAMEL RACING TRACK devreme, într-o dimineață de weekend, unde „navele deșertului” se năpustesc pe pista de pământ, atingând viteze de 40 km/h. Există, de asemenea, JA Shooting Club, asemănător unei fortărețe, care oferă un mediu unic de recreere și competiție, cu o academie interioară și în aer liber, oferind cinci poligoane de tragere cu lut iluminate, accesibile atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. Pe lângă experiențele uimitoare pe uscat, cei cărora le place să exploreze oceanul se pot bucura de excursii cu Deep Blue Fishing, care oferă croaziere de-a lungul coastei spectaculoase a Dubaiului și în Golful Arabiei cu iahturi de lux și bărci de pescuit cu echipaj experimentat.

THE AVENTURA NATURE PARK

Aventura Park / Foto: Dubai Economy and Tourism 

Cu soare pe tot parcursul anului și o combinație între deșert și plajă, Dubaiul este cadrul perfect pentru a fi cucerit de activitățile cu adrenalină. Peisajele de joacă în stil pădure ale orașului au fost special concepute pentru a aduce copiii mai aproape de natură, cu iarbă pe care să se rostogolească, pământ de săpat, plante de explorat și apă de stropit. Parcul Natural Aventura este o destinație unică de aventură în vârful copacilor de frânghie, care include tiroliane, pereți de cățărare orizontali și verticali și o provocare de parcurs de frânghie, perfectă pentru întreaga familie.
 
The XPark JR
 
 
XPark Jr / Foto: Dubai Economy and Tourism 
 
Parcul de aventură XPark Jr, între timp, oferă căsuțe în copac, poduri de lemn și plase de cățărat, o zonă de joacă cu nisip, grădină zoologică și chiar o „bucătărie cu noroi” pentru a ajuta copiii mici să se conecteze cu natura. Aventura Nature Park este potrivit pentru vârste peste 6 ani. XPark Jr. este potrivit pentru vârste cuprinse între 1 și 12 ani.
 
 
Foto principală: Dubai Economy and Tourism (Desert Experience Camel Ride)

 

18 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod