Bourges, oraşul medieval potrivit pentru o escapadă de weekend

Cum am prieteni cu rude împrăştiate prin mai toată Franţa, iaca am ajuns şi pe la Bourges. După Orléans, văd că tot cobor spre sudul Franţei- Paradisul, în opinia mea. A fost mai mult

Cum am prieteni cu rude împrăştiate prin mai toată Franţa, iaca am ajuns şi pe la Bourges. După Orléans, văd că tot cobor spre sudul Franţei- Paradisul, în opinia mea.


A fost mai mult o întâmplare să ajung la Bourges pentru că eram în apropiere, la un “week-end cu grătar”, pe la Issoudun (poate unul dintre cele mai fade comune franceze din câte am văzut vreodată). Şi uite aşa, ca să mai schimbăm priveliştea am plecat pentru câteva ore la Bourges.

Ce e de ştiut despre Bourges? Faţă de Paris, medievalul Bourges este situat în sudul Capitalei, la  197,69 km (cu trenul), iar cu maşina, 249,00 km (cam 2h şi 30 min).

Şi vă spun eu că merită să faceţi o astfel de escapadă într-un weekend, dacă locuiţi prin împrejurimi sau dacă faceţi o vizită Parisului.

Catedrala Saint-Étienne (înscrisă în anul 1992 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO), unică prin stilul arhitectural (o construcţie piramidală gigantică, cu spaţii interioare imense, luminoase datorită ferestrelor foarte largi, cu vitralii pe 3 etaje) – am găsit-o în renovări, “la cité médiéval”, unde pot fi admirate vreo 400 de case în stil medieval (o minunăţie!!!!), palatul gotic şi casa lui Jacques Cœur (şeful argitariei Regelui Franţei Charles al  VII-lea în 1436 şi cel care a eliberat oraşul Bourges de ocupaţia engleză – de aia a fost numit şi micul Regele de Bourges).

Citeşte mai mult pe blogul meu Nicol Buburuza, între Franţa şi România, niciodată rătăcită sau urmăreşte-mă pe Facebook.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod