10 lucruri interesante pe care le poți face vara în Scandinavia

Țările nordice sunt destinații populare în special iarna, dar să știi că îți pot oferi peisaje deosebite și multă distracție inclusiv în sezonul cald. Află ce poți face vara în Scandinavia și poate următoarea ta călătorie te va duce chiar acolo.
Poate că asociezi Scandinavia în primul rând cu decorul feeric de iarnă, însă este foarte plăcut să vizitezi țările din această zonă și în lunile cu temperaturi ridicate. Priveliștile pe care le vei observa sunt speciale și pe tonuri de verde, nu doar completate de zăpada pufoasă. În plus, ai la dispoziție o gamă variată de actitivăți pentru a redescoperi zona pe timp de vară.

 
Iată care sunt cele mai interesante lucruri pe care le poți face în Scandinavia în această vară:

 
1. Dormi în Laponia

În țările nordice există fenomenul numit „soarele de la miezul nopții”, iar în Laponia, în Finlanda, soarele nu apune timp de aproximativ 2 luni pe an. Peisajele cu vegetație pe diferite tonuri de verde, completate cu văile presărate cu flori în culori intense te vor impresiona și vor elimina complet stresul acumulat.
Închiriază o căsuță și bucură-te de soarele din Finlanda timp de 24 de ore pe zi.

 
2. Fă drumeții pe Insulele Feroe

În insulele daneze nu se ating temperaturi extrem de ridicate în timpul verii. Peisajele sunt deosebite și atrag mulți vizitatori care caută liniștea și relaxarea. Insulele Feroe sunt ideale pentru drumeții, descoperirea naturii și reducerea stresului. Este posibil chiar să întâlnești oile feroe. Numele de „Feroe” evocă același concept, iar traducerea denumirii insulelor este „Insulele Oilor”.

 
3. Bucură-te de plajele de pe coasta daneză

Uită de ritmul agitat al fiecărei zile și relaxează-te pe plajele cu nisip fin, unde poți înota sau te poți plimba cu bicicleta. Localnicii sunt foarte amabili și prietenoși, iar plajele nu sunt deloc aglomerate, fiind locul ideal pentru a respira liniștit și a-ți reface echilibrul emoțional.

 
4. Mergi la surf pe coasta de sud a Finlandei

Poate că nu este o activitate care te așteptai să aibă loc aici, dar coasta de sud atrage foarte mulți surferi din Finlanda și din Scandinavia în general. Se formează valuri mari, fiind locul ideal pentru surf și foarte multe sporturi nautice.

 
5. Vizitează coralii din Lofoten

Este unul dintre arhipelagurile cele mai spectaculoase la nivel mondial datorită recifului de corali, foarte neobișnuit pentru această zonă. În afară de peisajele cu stânci impresionante, Lofoten are și multe sate de pescari, care merită vizitate pentru a observa obiceiurile locale și a gusta din deliciile preparate.

 
6. Condu pe Ring Road

Este unul dintre cele mai deosebite trasee pentru condus din lume, care încercuiește Islanda. Vei avea ocazia să vezi locații faimoase din Islanda și să te relaxezi cu ajutorul peisajelor mirifice.
Închiriază o mașină și mergi în ritmul propriu. Poți opta pentru un camping sau poți face rezervări la diferite hoteluri de pe traseu care au vedere spre coastă.

 
7. Experimentează atmosfera aparte din Copenhaga

Capitala Danemarcei găzduiește foarte multe evenimente și festivaluri în timpul verii. De la deliciile culinare și spectacolele muzicale până la piesele de teatru sau cursa Color Run, majoritatea activităților nu necesită taxe de participare. În plus, este un loc minunat pentru a te plimba liniștit pe stradă și a observa arhitectura specială a clădirilor din jurul tău.

 
8. Petrece o săptămână pe insula Gotland

Această insulă renumită are o arhitectură medievală unică, aflată sub protecția UNESCO. Este o destinație de vară extrem de populară pentru localnici și o variație binevenită pentru a scăpa de aglomerația și agitația constantă din Stockholm.
Peisajele captivante și clădirile te vor impresiona.

 
9. Vizitează fiordurile Norvegiei

Vara este cel mai potrivit moment pentru a vedea faimoasele fiorduri norvegiene. Se organizează foarte multe croaziere și vei putea naviga de-a lungul coastei, pe fascinantele fiorduri, până la Capul Nord. Va fi o călătorie de neuitat.

 
10. Fă-ți o poză pe Trolltunga

Este unul dintre cele mai celebre locuri pentru fotografii de pe planetă și probabil din Norvegia. Nu poți vizita această țară fără să faci și o poză unică pe această „limbă” de piatră.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
18 Iulie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod