Cum să eviți aglomerația și cozile de la obiectivele turistice?

de Iulia Mirică, 22 Iunie 2019

Dacă ți-ai dorit vreodată să vizitezi Turnul Eiffel, Colosseumul sau Statuia Libertății, ar trebui să știi de acum că probabil vei da peste aglomerație și nenumărați turiști care se deplasează încet. Iată cum poți să eviți aglomerația și cozile de la obiectivele turistice!

Trucuri care te ajută să eviți aglomerația și cozile de la obiectivele turistice


Muzeul Luvru din Paris chiar a fost închis pentru o zi din cauza supraaglomerării cu turiști. Deși nu sunt eficiente 100% în toate situațiile, există anumite strategii care te ajută să eviți aglomerația și cozile de la obiectivele turistice. Trebuie să te asiguri că îți rezervi biletele din timp și că profiți din plin de abonamentele turistice care îți oferă intrări la mai multe obiective. Iată și alte trucuri care te pot ajuta!

1. Rezervă-ți biletele în afara sezonului 


Dacă planifici călătoria cu mult timp înainte, cel mai simplu mod de a evita aglomerația este să vizitezi în afara sezonului, perioadă care va varia în funcție de destinația aleasă. În Europa, sezonul de vârf este vara.
Poți vizita diferite țări în afara sezonului, de obicei între noiembrie și martie. În Australia sezonul de vârf este între decembrie și februarie, când condițiile meteorologice sunt bune, iar lunile în care ar trebui să mergi sunt între mai și august.

Dacă vrei să mergi să vizitezi Statuia Libertății din New York, este recomandat să mergi toamna sau iarna, când cozile de turiști sunt mult mai reduse. Vrei să vizitezi Turnul Eiffel? Ar trebui să stai la coadă 2 ore în timpul verii și mai puțin de 30 de minute în timpul săptămânii și în afara sezonului.

Acestea fiind spuse, este important să analizezi și dacă merită să vizitezi o țară în afara sezonului. Poate că nu vrei să mergi iarna în New York sau poate că atracțiile turistice sunt deschise pentru mai puține ore sau sunt închise în anumite perioade.
Ar trebui să cauți pe site-urile oficiale programul în avans.

O idee bună ar fi să vizitezi o țară și între sezonul de vârf și perioada din afara sezonului. Vei plăti mai puțin pentru biletele de avion și cazare.

2. Cumpără biletele pentru obiectivele turistice în avans și vizitează-le devreme


Chiar înainte de a-ți rezerva biletul de avion, poți să te uiți la disponibilitatea atracțiilor turistice. Obiectivele precum Statuia Libertății pot fi rezervate pentru luni întregi. Din acest motiv, este foarte important să cumperi biletele cât mai devreme posibil. În cele mai multe cazuri, poți face acest lucru online. Prin rezervarea în avans nu va trebui să îți faci griji că vei sta la coadă pentru a plăti intrarea la obiectivele turistice. 

Multe obiective populare, cum ar Muzeul Vatican, oferă turiștilor posibilitatea de a cumpăra biletele online pentru o anumită oră și o anumită zi, adesea fiind vorba și despre o taxă mică de rezervare.
Însă merită să dai în plus câțiva euro decât să stai 2 ore la coadă, în soare. Având în vedere cât de prețios este timpul tău în vacanță, este normal să faci rezervări pentru orice obiectiv se poate înainte. Păstrează-ți spontaneitatea pentru locurile în care mănânci sau îți faci cumpărăturile în vacanță.

În plus, unele orașe îți oferă posibilitatea să cumperi un abonament pentru cele mai multe atracții turistice și nu va mai trebui să stai la coadă pentru a intra. În unele orașe există bilete combinate pentru diferite atracții, care utilizează același principiu de funcționare. 

Dacă ai opțiunea de a alege ora de vizitare atunci când cumperi un bilet, ar trebui să încerci să rezervi cât de devreme se poate.
Cu cât mergi mai devreme, cu atât mai puțini turiști vor fi. De obicei, sunt mai mulți turiști după-amiaza decât dimineața. Iar vizitarea atracțiilor seara târziu s-ar putea să fie o altă idee bună. Unele muzee, cum ar fi Muzeul Tate din Londra, sunt deschise până târziu în timpul weekendurilor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod