Cum să flirtezi ca un profesionist


Oamenii simt nevoia în mod natural să flirteze cu persoanele pe care le consideră atractive, indiferent dacă își dau seama de acest lucru sau nu. Însă cum poți să flirtezi ca un profesionist?

Trucuri care te ajută să flirtezi ca un profesionist


Se pare că totul are legătură cu procrearea. Motivul biologic de a ne reproduce și de a ne transmite genele ne influențează comportamentul. Dar nu este vorba despre viitorul speciei umane întotdeauna. În prezent, motivele pentru care flirtăm sunt variate și sunt influențate atât de biologie, cât și de cultură. Însă poate fi dificil să faci un străin să-ți observe interesul pentru el. Din fericire, există modalități dovedite științific de a-i face pe ceilalți să ne observe și chiar să se îndrăgostească. Iată ce ar trebui să știi ca să flirtezi ca un profesionist!

1. Fă cunoscut faptul că ești disponibilă


Felul în care flirtează femeile este mai subtil decât ți-ai imagina. Atunci când se află în locuri publice, femeile trimit semnale non-verbale persoanele de care sunt interesate.
Uneori, acestea sunt atât de subtile, încât un bărbat poate crede că el este cel care face prima mișcare. Însă acesta a fost atras. Cu cât sunt lansate mai multe indicii în direcția acestuia, cu atât sunt mai mari șansele de a se transforma într-un flirt reciproc. Există 52 de comportamente pe care le folosesc femeile pentru a fi observate, inclusiv privirile discrete. De multe ori, comportamentele mai timide și mai subtile ale femeilor sunt mai interesant de observat. Acestea pot flirta cu mai multe persoane în același timp, până când una dintre acestea începe să flirteze la rândul său cu ele.

2. Fii directă


Semnalele non-verbale subtile sunt importante. Atunci când ajungi în punctul în care discuți cu o altă persoană, subtilitatea ar trebui să dispară. Un studiu din 2009 realizat de departamentul de psihologie al Universității Bucknell a testat ce fraze au cea mai mare eficiență atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
Potrivit studiului, cu cât a fost mai directă fraza de începere a conversației, cu atât mai mult succes a avut.

Motivul de la baza acestei descoperiri are de-a face cu schimbarea rolurilor. Pe baza schimbărilor din societate în ceea ce privește rolul femeilor și atitudinea acestora față de comportamentul romantic, este de așteptat ca femeile să înceapă să flirteze cu bărbații. Femeile pot fi cele care inițiază flirtul și își vor arăta interesul în momentul în care cineva este direct cu privire la intențiile sale romantice.

3. Zâmbește


Un zâmbet mare și sincer poate fi arma secretă pe care nu știai că o ai. În 2013, psihologii de la Universitatea din Berna au descoperit că percepția atractivității unei persoane este puternic influențată de zâmbetul său. O expresie facială fericită ar putea compensa chiar și pentru o frumusețe percepută mai mică.
Dar nu este suficient doar să pari mai fericită. Există două tipuri de zâmbet: zâmbetul fals și forțat și zâmbetul autentic, cunoscut și sub numele de zâmbetul Duchenne. Numit după un medic francez din secolul al XIX-lea care a studiat expresiile faciale, zâmbetul Duchenne implică atât contracția musculară involuntară, cât și pe cea voluntară. Este zâmbetul care face să apară acele linii fine în jurul ochilor tăi.

În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, au fost analizate zâmbetele din 141 de fotografii de la un liceu și s-a constatat că persoanele care au avut zâmbete autentice au fost fericite mai târziu în viață și în mariajul lor. Exprimarea fericirii autentice poate duce, de fapt, la împlinirea relațiilor.

4. Oferă-i o băutură caldă


S-ar putea să ai mai mult noroc să primești un număr de telefon sau să obții a doua întâlnire cu cineva dacă mergeți la o cafenea. Motivul? Temperatura băuturii pe care o bea cineva poate avea un impact direct asupra modului în care persoana respectivă percepe oamenii din jurul său.
Căldura fizică stimulează căldura interpersonală, potrivit unui studiu realizat de departamentul de psihologie de la Yale, în 2008.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod