Câinii fără stăpân, îmbrăcaţi în haine: Zici că-s oameni!

O fotografă din SUA a pozat câini fără stăpân îmbrăcaţi în haine pentru a uşura adopţia lor. Asemănarea animalelor cu oamenii este incredibilă.
Tammy Swarek, o fotografă din statul american Arkansas, a avut ideea de a îmbrăca mai mulţi câini fără stăpân pentru a atrage atenţia asupra lor şi a înlesni adoptarea lor. Inspirată de un proiect asemănător pe care l-a descoperit pe Facebook, ea a luat legătura cu un adăpost local pentru animale, Union County Animal Protection Society (UCAPS), şi a lucrat îndeaproape cu şefa acestei instituţii, Tanja Jackson. Până acum, Tammy a făcut câte un portret pentru fiecare patruped din acest adăpost, relatează Daily Mail.

"Unul dintre aspectele pe care am vrut să le scot în evidenţă când am îmbrăcat câinii este personalitatea lor.
Chiar am vrut să arate ca nişte oameni, pentru ca cei care văd aceste imagini să simtă mai mult că are o legătură cu acele animale decât dacă ele ar fi fost pozate în cuşcă"
, a explicat fotografa. Tammy spune că după ce a publicat fotografiile, mai multe persoane s-au arătat interesate să adopte câinii. "Au văzut animalele într-o lumină diferită, iar unii dintre câinii care n-ar fi prezentat niciun interes au avut zeci de cereri", a explicat ea.

Ţinutele pe care le-au purtat câinii au fost donate de organizaţii de caritate sau au fost cumpărate de la un magazin local şi de pe Ebay. Proiectul a atras şi atenţia designerei newyorkeze Joan Kelly, care s-a alăturat acestei iniţiative.
"Ea a creat câteva aranjamente superbe pe care câinii le-au purtat pe cap, am fost norocoşi să o avem alături de noi", a explicat autoarea proiectuului.

Pentru Tammy şi şefa adăpostului fiecare şedinţă foto a fost un prilej de distracţie. "Aveam 50 la 50% şanse să găsim ţinuta potrivită pentru fiecare câine. Uneori primeam hainele şi atunci ne apucam să căutăm câinele potrivit ca să le poarte, alteori aveam norocul să le avem deja şi să ştim cum se potrivesc. De fiecare dată când venea alt câine cu o poveste teribilă, ne doream să-l îngrijim şi să-l îmbrăcăm ca să-i arătăm personalitatea", a povestit fotografa.

Pentru Tammy, acest proiect a fost ca o terapie.
"Este cu siguranţă ceva personal pentru mine, mi-a salvat viaţa şi sănătatea. Am un fiu cu autism sever, iar mama are Alzheimer. Este sfâşietor să văd oamenii la care ţin cel mai mult cum luptă cu aceste boli îngrozitoare, iar proiectul adăpostului de animale a fost ca o vindecare pentru mine. Vreau să îi reprezint cât de bine pot", mărturiseşte femeia.

Tanja Jackson, managerul adăpostului, este impresionată de munca şi de rezultatele fotografei. "Mi-a topit inima când am văzut animalele îmbrăcate. Stăteau în cuşcă aşteptând să vină cineva la ele şi când o vedeau pe Tammy, se înveseleau, îşi ridicau codiţele şi se bucurau, gata să plece.
Unele nici nu mai vroiau să le dezbrăcăm"
, a povestit ea.

"Cred că proiectul lui Tammy este un câştig extraordinar pentru adăpostul nostru. A schimbat impresia despre câinii fără stăpân, pentru că ei arată acum ca nişte superstaruri în poze"
, a mai spus şefa instituţiei.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
6 Septembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod