Tăcerea mieilor film

10 filme pe care merită să le vezi de două ori

The King's Speech

The King's Speech/Discursul regelui


Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relația de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea și Lionel Longue, un logoped mai puțin obișnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, și, prin urmare, și de teama de a apărea în public, George (Colin Firth) se vede nevoit să facă față îndatoririlor regale după ce fratele său abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl va ajuta să-și articuleze gândurile în fața națiunii și să conducă țara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel (Geoffrey Rush), un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.
Poveste a unei prietenii extraordinare, „Discursul regelui” reunește o distribuție de prima mână, și a primit 7 nominalizări la Globurile de Aur din 2011, notează cinemagia.ro.
Colin Firth a primit un Glob de Aur la categoria „Cel mai bun actor”, iar producţia a avut 14 nominalizări la premiile BAFTA și 12 nominalizări la Oscar 2011, la categoriile ”Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu original”, „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Helena Bonham Carter), „Cel mai bun actor în rol secundar” (Geoffrey Rush), „Cel mai bun actor în rol principal” (Colin Firth), „Cea mai bună scenografie”, „Cea mai bună imagine”, „Cele mai bune costume”, „Cea mai bună muzică”, „Cel mai bun montaj”, „Cel mai bun mixaj de sunet”.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Johnny pe 9 Iun 2016, 09:45
    Bull**** you know..

    Un joc actoricesc mai prost ca in filmul asta n-am vazut. Nu stiu cum ai reusit sa te uiti odata, "daramite" si a doua oara.

    0
    2

  • NEMESIS pe 3 Iun 2016, 17:51
    CEL MAI BUN FILM

    Niciunul dintre aceste filme nu are șocul emoțional, psihologic și muzical pe care îl posedă VERTIGO al lui ALFRED HITCHCOCK (1958). Un veritabil masterclass de cinematografie.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod