Tăcerea mieilor film

10 filme pe care merită să le vezi de două ori

The Silence of the Lambs/T?cerea mieilor

The Silence of the Lambs/Tăcerea mieilor


O tânără agentă debutantă la FBI, Clarice Starling, e însărcinată cu investigarea unui caz criminalistic deosebit de dificil, „Buffalo Bill“ un ucigaș viclean care produce o serie de crime, ultima ostatică a lui fiind fiica unui senator american. Victimele criminalului căutat sunt femei, de pe care el, din motive necunoscute, desprinde bucăți de piele. Întrucât agenta nu face nici un progres în investigațiile sale, ea recurge la o tactică neobișnuită: la rezolvarea cazului va căuta să folosească cunoștințele lui Hannibal Lecter, un criminal periculos care își devora victimele.
Criminalul psihopat Hanibal, care este de profesie psihiatru, poate să se transpună în situația ucigașului urmărit și să prevadă acțiunile lui în viitor. Soarta face ca el să fie singurul care are indicii relevante referitoare la psihopatul aflat în libertate, supranumit Buffalo Bill, pentru că obișnuiește să-și jupoaie victimele. Un târg pe muchie de cuțit se impune între fragila Jodie Foster, înterpretând o tânără și ambițioasă agentă FBI și monstrul obsedat, deși amândoi știu că nu pot avea încredere unul în celălalt.
Filmul a fost un succes major, atât din punct de vedere comercial cât și din punctul de vedere al criticii, reușind performanța reunirii a cinci premii Oscar importante, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Anthony Hopkins), cea mai bună actriță (Jodie Foster), cel mai bun regizor (Jonathan Demme) și cea mai bună ecranizare (Ted Tally).
Acest record a mai fost atins în istoria premiilor Oscar doar de filmul lui Frank Capra "S-a întâmplat într-o noapte" cu Clark Gable, în 1934 și de celebrul "Zbor deasupra unui cuib de cuci" al lui Milos Forman, cu remarcabilul Jack Nicholson, în 1975, notează cinemagia.ro.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Johnny pe 9 Iun 2016, 09:45
    Bull**** you know..

    Un joc actoricesc mai prost ca in filmul asta n-am vazut. Nu stiu cum ai reusit sa te uiti odata, "daramite" si a doua oara.

    0
    2

  • NEMESIS pe 3 Iun 2016, 17:51
    CEL MAI BUN FILM

    Niciunul dintre aceste filme nu are șocul emoțional, psihologic și muzical pe care îl posedă VERTIGO al lui ALFRED HITCHCOCK (1958). Un veritabil masterclass de cinematografie.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod