Tăcerea mieilor film

10 filme pe care merită să le vezi de două ori

One Flew Over the Cuckoo's Nest

One Flew Over the Cuckoo's Nest/Zbor deasupra unui cuib de cuci


Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se îndrăgosteşte de o fată de 15 ani şi ajunge în închisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface că ar fi nebun şi reuşeşte să fie trimis într-un azil. Dar constată că nici în acest loc viaţă nu este deloc uşoară. Asistenţă - şefa, Mildred Ratched (Louise Fletcher) se dovedeşte a fi mult mai periculoasă decât bolnavii pe care îi persecută.
În dorinţa de a încălzi puţin atmosfera apăsătoare din ospiciu, McMurphy îi corupe pe colegii lui la jocuri de cărţi şi de basket, reuşind astfel să îi mai scoată din starea lor generală de letargie.
Dar iarăşi apar problemele: McMurphy dă o petrecere care se sfârşeşte tragic: unul dintre internaţi se sinucide şi necazurile încep să se ţină lanţ.
"Un erou de proporţii supraomeneşti încearcă să reintrduca respectul de sine şi simţul individualităţii într-un grup de dezmoşteniţi înfrânţi şi lipsiţi de personalitate. Filmul redă un conflict simbolic între bine şi rău, dorinţa şi abstinenţă, individ şi autoritate; un coşmar kafkian al omului normal închis printre nebuni.
El este o alegorie politică a revoluţiei împotriva autorităţii, caracteristică Americii anilor ’60", nota J. J. Dawson în 1975.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Johnny pe 9 Iun 2016, 09:45
    Bull**** you know..

    Un joc actoricesc mai prost ca in filmul asta n-am vazut. Nu stiu cum ai reusit sa te uiti odata, "daramite" si a doua oara.

    0
    2

  • NEMESIS pe 3 Iun 2016, 17:51
    CEL MAI BUN FILM

    Niciunul dintre aceste filme nu are șocul emoțional, psihologic și muzical pe care îl posedă VERTIGO al lui ALFRED HITCHCOCK (1958). Un veritabil masterclass de cinematografie.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod