apă

Tu bei suficientă apă? 2 moduri simple prin care îți dai seama

Necesarul zilnic de apă diferă de la o persoană la alta. Iată cum te asiguri că te hidratezi corect.
Probabil ai auzit ca trebuie sa bei cel putin doi litri de apa pe zi pentru o digestie buna si pentru buna functionare a intregului organism. Este o regula generala recomandata de autoritatile sanitare, insa adevarul este ca nu exista o cantitate exacta de apa pe care trebuie sa o consume fiecare persoana. Volumul pe care trebuie sa-l bei zilnic e diferit de cel al partenerului, al surorii sau al colegilor, arata Real Simple.

In aceste conditii, cel mai bine este sa-ti afli necesarul zilnic de apa, pentru ca beneficiile acestui lichid vital sunt imense si au impact asupra functionarii organismului, de la metabolism la starea de spirit.
Beneficiile consumului de apa

„Apa este un transportator de substante si de nutrienti in corp”, explica doctorul Drew Sinatra.
„Este importanta pentru reglarea temperaturii (transpiratia este sistemul de racire a corpului). Cand bei apa elimini toxinele, iti revii dupa constipatie, iti sporesti concentrarea, iti cresti energia si elasticitatea pielii, iti imbunatatesti starea de spirit si functionarea corpului”, adauga el.

Toate celulele corpului folosesc apa. Fiind esentiala pentru functionarea corpului, este vital sa te hidratezi corect.

Cata apa trebuie sa bei pe zi?


Exista cativa factori care te ajuta sa afli cat de multa apa ar trebui sa bei intr-o zi obisnuita.
„Varsta (persoanele in varsta beau mai putina apa), nivelul de activitate (muncile solicitante si terapia cu sauna necesita mai multa apa), dieta (hrana bogata in proteine, fibre sau sare necesita mai multa apa), clima (cea calda, uscata sau cu terenul cu pante cresc consumul de apa) si anumite medicamente sau alti factori pot afecta cantitatea de apa de care are nevoie o persoana”, explica Sinatra. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod