Știi sigur ce mănânci? 10 alimente care conțin insecte

Dacă ai o reacție de respingere de fiecare dată când vezi insecte, nu avem vești prea bune pentru tine. Probabil consumi deja foarte des alimente care conțin insecte, chiar dacă nu ai bănuit până acum.
Potrivit specialiștilor, o persoană consumă în jur de 1kg de muște, gândaci și alte insecte la nivel de an fără să-și dea seama, dar nu te panica. Deși nu știai că sunt în componența alimentelor pe care le alegi sănătatea ta nu este în pericol. Este permis ca produsele alimentare să conțină o proporție redusă de insecte pentru că este imposibil să fie filtrate complet. Cel mai probabil chiar acum în bucătăria ta sau în frigider se află asemenea opțiuni.

 
Iată ce alimente conțin insecte:

 
1. Untul de arahide

Fiecare borcan de unt de arahide poate conține până la 136 de insecte, fiind considerat a fi contaminat numai dincolo de acest prag. Chiar dacă sună ciudat, să știi că se întâmplă foarte des ca părți din insecte să ajungă în alimentele pe care le consumăm. De exemplu, gândacii sunt prezenți de-a lungul întregului proces de producție.
De pe câmpurile unde cresc plantele, în depozitele în care se păstrează proviziile și în tranzitul spre magazinul de la care le vei cumpăra.

 
2. Ciocolata

Potrivit regulilor stabilite, 150g de ciocolată pot conține până la 74 de fragmente de insecte. Conform unui studiu realizat de Terro, o companie care fabrică produse pentru eliminarea insectelor dăunătoare, cei care adoră ciocolata ar putea consuma până la 6.000 de particule de insecte la nivel de an fără să bănuiască. Din păcate ciocolata este în mod special contaminată cu particule de gândaci, potrivit cercetătorilor de la compania Terro.

 
3. Pastele

La fiecare 225g de paste sunt permise până la 225 de fragmente de insecte înainte de a elimina un anumit produs de pe rafturile magazinelor. Dacă ai făcut calculul înseamnă aproximativ un fragment la fiecare gram de paste.
Insectele ajunge de obicei în paste prin intermediul grâului, care poate conține până la 75 de particule de insecte la fiecare 50g.

 
4. Boabele de cafea

În timp ce savurezi o ceașcă de cafea probabil că nu-ți imaginezi că simultan bei până la 120 de particule de insecte. În general sunt aprobate pentru vânzare mostrele care conțin sub 10% particule problematice. Acest lucru înseamnă că amatorii de cafea vor consuma până la 140.000 de particule de insecte la nivel de an, conform studiilor de specialitate.

 
5. Stafidele

O singură cană de stafide poate conține până la 35 de ouă de insecte sau chiar 10 insecte întregi. Din fericire aceste vietăți nu îți afectează negativ sănătatea. Este permisă o contaminare redusă cu insecte pentru că nu este posibilă filtrarea completă în cadrul procesului de producție, potrivit oamenilor de știință.

 
6. Ciupercile

Dacă 100g de ciuperci la conservă nu conțin mai mult de 19 viermi sau 74 de particule din diferite insecte vor putea fi comercializate fără probleme. Cu toate acestea, este vorba despre fragmente foarte mici pe care probabil că nu ai cum să le observi cu ochiul liber.
În plus, aceste particule conțin proteine, mai mult decât carnea de pui sau cea de somon, potrivit rezultatelor obținute în cadrul studiilor efectuate.

 
7. Broccoli congelat

Sunt permise până la 60 de particule de insecte la 100g de broccoli congelat. Dacă mănânci frecvent broccoli congelat, cercetătorii estimează că vei consuma aproximativ 1.600 de insecte pe an.

 
8. Sucul de fructe

Sucurile de fructe de la cutie pot conține un vierme în fragmente la fiecare 250ml. Este posibil să existe și gândaci sau melci. Cu toate acestea, nu te lăsa intimidat dacă îți place să bei un pahar de suc de portocale în fiecare dimineață pentru că insectele sunt o parte normală din cadrul procesului de producție și nu periclitează sănătatea.

 
9. Scorțișoara

Acest condiment are efecte magice pentru eliminarea țesutului adipos și reconturarea siluetei, dar poate ascunde și alte secrete. Sunt permise până la 400 de fragmente de insecte la fiecare 50g de scorțișoară, așa că poate ar trebui să iei acest lucru în considerare dacă vrei să respecți o dietă vegetariană.

 
10. Varza murată

Este adăugată foarte des la diferite sandvișuri, dar poate conține și alte ingrediente nebănuite. Se pare că fiecare 5 linguri de varză murată pot avea 50 de insecte.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod