Shakshuka cu fasole neagră și brânză

Shakshuka este, după părerea noastră, un meniu pentru orice oră. Ni se pare potrivită pentru orice masă din zi. Este delicioasă și asta o recomandă! Shakshuka cu fasole neagră și brânză este, pe de altă parte, o varietate pe care o poți consuma non-stop!


Shakshuka cu fasole neagră și brânză este, în opinia noastră, cea mai bună dintre toate suratele ei. E simplu de preparat, se face rapid, iar despre gust... nu putem spune nimic - trebuie neapărat să încercați această rețetă! Putem putem spune, totuși, ceva în legătură cu gustul: shakshuka cu fasole neagră și brânză dă dependență!

Ingrediente pentru 4 porții shakshuka cu fasole neagră și brânză: 

4 ouă

O conservă de roșii

O cutie de fasole neagră

100 g brânză de vaci

O ceapă

2-3 căței de usturoi

2 fire ceapă verde

Câteva fire de pătrunjel

O linguriță de chimion

O linguriță paprika iute

2 linguri de ulei de măsline

Sare, piper (după gust)

Cum se prepară shakshuka cu fasole neagră și brânză

Se pune o tigaie la încălzit, cu două linguri de ulei de măsline. Ceapă tocată se adaugă în tigaie și se călește 2 minute. Se adaugă usturoiul tăiat felii subțiri. Roșiile din conservă se mărunțesc și se adaugă în tigaie. Se lasă pe foc 3 minute și se adaugă fasolea neagră. Se condimentează cu sare, piper, paprika iute și chimion.

Se lasă câteva minute pe foc până mai scade sosul.

Cu o lingură facem adâncituri în sos și le umplem cu cele 4 ouă. Se pune capacul și se ține pe foc până se gătesc ouăle.

La servire, se adaugă bucățele de brânză, ceapă verde și pătrunjel.

Poftă bună!

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod