Sănătate: Cele mai bune soluţii care-ţi întăresc imunitatea

Laptele fermentat sub formă de iaurt, chefir, sana conține bacterii lactice și bifidobacterii, care nu sunt altceva decât principalele probiotice aflate la nivelul florei intestinale.
Un sistem digestiv bun te apără de infecţii, tulburări digestive, împiedică apariţia diabetului, reduce riscul de constipaţie sau diaree şi te protejează de efectele adverse ale antibioticelor.

Sistemul nostru digestiv găzduiește miliarde de bacterii vii, care alcătuiesc microflora intestinală. Pentru menținerea și îmbunătățirea imunității este esențial ca, la nivelul florei intestinale, să existe un echilibru între bacteriile „prietenoase”, numite probiotice, și cele patogene.

Iată 5 sfaturi esențiale pentru a îmbunătăți apărarea naturală a organismului.


1. Un iaurt în fiecare zi


Laptele fermentat sub formă de iaurt, kefir, sana conține bacterii lactice și bifidobacterii, care nu sunt altceva decât principalele probiotice aflate la nivelul florei intestinale. Spre exemplu, chefirul conține cel puțin 30 de specii de bacterii lactice.

Persoanele care manifestă intoleranță la lactoză pot consuma, fără grijă, kefir, deoarece lactoza (zahărul din lapte) fermentează și este transformată în acid lactic chiar sub acțiunea probioticelor. În schimb, persoanele alergice la proteinele din lapte nu pot consuma nici kefir, nici alt sortiment de iaurt, și atunci acestora li se recomandă suplimentarea cu probiotice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod