Sănătate. Cea mai bună dietă pentru un ten perfect

Dacă vezi în jurul tău sau la televizor oameni cu o piele de invidiat, nu-i întreba ce creme folosesc, ci mai degrabă ce mănâncă
Frumuseţea pielii vine din interior şi nici cele mai scumpe creme şi fonduri de ten nu pot acoperi o dietă nesănătoasă şi deficitară în nutrienţi, fumatul sau consumul frecvent de alcool.

Dr. Georgiana Mărgărit, nutriţionist la Clinica de Nutriţie KiloStop îţi spune ce trebuie să incluzi şi să excluzi din dieta ta, ca să te bucuri de o piele frumoasă, fără acnee, riduri sau un aspect tern şi îmbătrânit.  


1. Dieta bogată în vitaminele A, E şi C


Vitamina A întăreşte pielea şi repară ţesuturile, prevenind uscarea pielii şi ridurile. Este un antioxidant ce contribuie la eliminarea toxinelor şi menţine un aspect hidratat şi strălucitor.
Cele mai bogate surse de vitamina A sunt legumele cu frunze de culoare verde închis (spanac, broccoli etc.) şi legumele și fructele portocalii (mango, morcovi, cartofi dulci etc.).  

Vitamina E, supranumită şi „vitamina tinereţii”, încetineşte procesul de îmbătrânire, vindecă rănile şi reduce cicatricele. Se găseşte din belşug în migdale, semințe de floarea soarelui, dovleac, susan, in – semințe din care se face ulei comestibil – în uleiurile lor și ulei din germeni de grâu.
Atenţie, consumaţi seminţe şi legume crude, deoarece vitamina E este distrusă prin procesarea alimentelor!

Vitamina C este esenţială pentru formarea colagenului, adică pentru rezistenţa şi elasticitatea pielii, căreia îi redă luminozitatea. Alimente bogate în vitamina C sunt urzicile, broccoli, kale, varza de Bruxelles, pătrunjelul şi toate legumele verzi, ardeii, inclusiv cei iuţi, roşiile, citricele şi fructele de pădure.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod