Postul Paştelui: Ce efecte benefice poate avea asupra sănătăţii

O dietă bazată în special pe fructe, legume şi cereale integrale ajută la detoxifierea sângelui, ficatului sau a rinichilor.
La nivel spiritual, postul Paştelui reprezintă perioada de curăţare a sufletului de păcate. La nivel material însă, este acea perioadă în care oamenii renunţă la alimentele de origine animală, precum carnea sau produsele lactate, în favoarea celor de origine vegetală. Iar această schimbare vine cu o serie de efecte benefice asuprea sănătăţii.

Practicarea postului cu scop curativ nu este una nouă. Istoria arată că filosofi precum Platon sau Hipocrate susţineau că postul ajută la vindecarea trupului, în timp ce Ghandi l-a privit ca pe o modalitate de promovare a respectului între persoanele de religii diferite.

Este important de menţionat că această perioadă de renunţare la alimentele "de dulce" poate avea numeroase beneficii asupra sănătăţii tale.
Iată care sunt cele mai importante!

Scăderea glicemiei

Pe perioada postului Paştelui, metabolismul bazal funcţionează la o viteză redusă. Aceast lucru duce la conservarea energiei pentru o perioadă mai mare de timp şi la scăderea nivelului glicemic, prin folosirea glucozei existente în ficat. În acelaşi timp, creşte şi nivelul de eliberare a hormonilor.

Detoxifierea organismului

Cu toate că organismul se poate detoxifia singur, o alimentaţie săracă în legume şi fructe şi bazată în special pe carne îi poate îngreuna aceasta funcţie. Acest tip de dietă poate duce la un dezechilibru, deoarece există reziduuri pe care organismul le acumulează în timp şi care pot constitui surse pentru nenumărate boli.
Postul, însă, presupune o dietă bazată în special pe fructe şi legume, elemente esenţiale ce ajută la detoxifierea sângelui, ficatului sau a rinichilor. Mai mult, acest proces are ca rezultat nu numai o piele sănăoasă şi întinerită, dar şi un surplus de energie.

Încurajarea procesului de slăbire

Un alt beneficiu important al postului Paştelui este încurajarea procesului de slăbire. Alimentele consumate în această perioadă, în special legumele şi fructele, au un conţinut redus de calorii. De aceea, atunci când sunt folosite în mod regulat, acestea te pot ajuta să elimini kilogramele nedorite şi, astfel, să obţii silueta mult visată.

Vindecarea organismului

Pe durata perioadei postului Paştelui, organismul începe să-şi canalizeze energia spre sistemul imunitar, facilitând procesul natural de vindecare.
Cu alte cuvinte, proteinele produse de corp încurajează regenerarea acestui sistem şi îl protejează pe mai departe.

Sporirea speranţei de viaţă

O alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe, legume şi seminţe ajută la prelungirea vieţii. Un sistem imunitar întărit, stimularea producţiei hormonale sau canalizarea energiei spre diferite organe vitale susţine un corp sănătos şi plin de viaţă.

Alte beneficii importante ale postului Paştelui

Pe lângă cele menţionate mai sus, există şi alte efecte benefice ce merită precizate: îmbunătăţirea stării de sănătate sau calităţii somnului. În plus, postul Paştelui te poate ajuta să scapi de anxietate şi sa îţi ameliorezi digestia.
Nu în ultimul rând, o astfel de dietă bazată în principal pe legume şi fructe poate ajuta la atenuarea durerilor musculare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod