Pepenele rosu previne disfunctiile erectile

Pepenele rosu este unul dintre cele mai iubite fructe din timpul verii. Desi poate fi gasit in magazine pe toata perioada anului, sezonul acestui fruct este vara, cand pepenele este mai dulce si de foarte buna calitate. Asadar, racoreste-te de cate ori simti nevoia cu o felie de pepene rosu si descopera beneficiile pe care le aduce sanatatii.
Pepenele rosu este o sursa excelenta de vitamina C. Este, de asemenea o buna sursa de vitamina A, vitamina B6, tiamina (vitamina B1), potasiu si magneziu. Mai mult, tine cont de faptul ca 1 ceasca de pepene cubulete (152 grame) are doar 48.64 calorii.


Beneficii asupra sanatatii

Acest fruct nu numai ca te racoreste in zilele fierbinti de vara, ci te poate ajuta si in vindecarea inflamatiilor care contribuie la aparitia unor afectiuni precum astmul, ateroscleroza, diabetul, cancerul de colon sau artrita.

1. Arginina previne disfunctiile erectile

Un motiv intemeiat pentru a te bucura de acest fruct inainte ca vara sa se termine: pepenele rosu este foarte bogat in citrulina, un aminoacid folosit de catre organism pentru crearea unui alt aminoacid - arginina - folosit pentru eliminarea amoniacului din organism si pentru producerea de oxid nitric. Oxidul nitric nu numai ca relaxeaza vasele de sange, ducand la scaderea presiunii sangelui, ci este si component al medicamentului Viagra folosit pentru prevenirea disfunctiilor erectile.



2. Continut bogat in antioxidanti

Deliciosul si zemosul pepene verde contine unii dintre cei mai puternici antioxidanti din natura. Este o sursa excelenta de vitamina C si o buna sursa de vitamina A, antioxidanti carotenoizi, licopen. Acesti antioxidanti puternici calatoresc prin corp, neutralizand radicalii liberi.


3. O sursa buna de licopen care previne cancerul

Pepenele verde este o sursa excelenta de carotenoizi, licopen. Cunoscut ca fiind foarte intalnit in rosii, licopenul este prezent in cantitati mari si in pepenele rosu si in mango. Licopenul a fost indelung studiat pentru puterile antioxidante si in prevenirea cancerului, precum cancerul de prostata, cancerul la san, cancerul endometrial, cancerul la plamani si cancerul colorectal.
Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a aratat ca la pacientii cu adenoame colorectale, nivelul de licopen din sange este cu 35% mai mic decat in cazul persoanelor sanatoase. Si nivelul de betacaroten tinde sa fie cu 25% mai mic desi, conform cercetatorilor, aceasta diferenta nu este importanta.



4. Previne aparitia cancerului de prostata

O dieta bogata in fructe cu un continut mare de licopen, precum pepenele rosu, si consumul de ceai verde reduc considerabil riscul aparitiei cancerului de prostata, arata un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica. Studiul care a fost efectuat pe 130 de bolnavi de cancer de prostata si un grup de control de 274 de persoane, a aratat ca barbatii care consuma in mod regulat ceai verde prezinta un risc cu 86% mai mic de a face cancer de prostata.
Un efect asemanator il are si consumul de fructe si legume cu un continut bogat in licopen (rosii, caise, pepene rosu, papaya, guava). Barbatii care consuma in mod frecvent aceste fructe sau legume prezinta un risc cu 82% mai scazut de a face cancer de prostata. Consumul de pepene rosu si ceai verde ofera o protectie mai mare impotriva cancerului de prostata, decat cea data de fiecare in parte, sunt de parere specialistii.


5. Ofera mai multa energie

Pepenele rosu este bogat in vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie.
Este o buna sursa de vitamina B6, B1, magneziu si potasiu.


6. Protejeaza impotriva degenerescentei maculare

Poate ca mama ta ti-a zis, cand erai copil, ca mancand morcovi iti vei pastra ochii sanatosi. Se pare ca avea dreptate. Fructele iti pot fi de mare folos in pastrarea vederii. Un studiu publicat in "Arhivele de Oftalmologie" indica faptul ca 3 sau mai multe portii de fructe consumate pe zi duc la scaderea riscului (cu 36%) de aparitie a degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta.

In acest studiu, in care au fost implicati 110.000 femei si barbati, cercetatorii au analizat efectul pe care il are consumul de fructe, legume, vitamine antioxidante A,C,E si carotenoide asupra participantilor. In timp ce, in mod surprinzator, consumul de legume, vitamine antioxidante si carotenoide nu au avut un efect major in prevenirea degenerescentei maculare, consumul de fructe a avut un rol foarte important in prevenirea acestei boli.   


Sfaturi utile


  • Spala-l inainte de a-l taia.
    Este posibil ca din cauza marimii lui sa nu-l poti spala la robinet, asa ca il poti sterge cu un prosop umed;

  • Desi cei mai multi dintre noi consumam doar miezul si coaja sau semintele pot fi bune de mancat.


Stiai ca...

  • In tarile asiatice, pepenele rosu este consumat ca gustare, fie amestecat cu cereale sau folosit in prepararea painii;

  • In alte tari, coaja de pepene rosu este marinata, murata sau zaharisita;

  • Pepenele rosu amestecat cu feliute subtiri de ceapa rosie, sare si piper negru poate fi o salata grozava pentru vara;

  • Pepenele rosu nu face parte dintre fructele care provoaca in mod frecvent alergii.

Articol util
5 retete racoritoare cu pepene rosu
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dragomir pe 26 Feb 2019, 09:47
    Imbunatatirea performantelor sexuale

    La mine s-a declansat problem de potenta dupa ce m-au gasit cu tensiunea cam mare. Iau tratament acum , cate doua pilule pe zi, dar vad ca potenta imi e afectata destul de mult. Asta este nu prea am ce sa fac, pentru ca nu prea pot sa iau nici un fel de pilula ca sa-mi maresc potenta. Iau ceaiuri naturiste si fac masaje zilnice pentru stimularea circulatiei, masaje de relaxare.

    0
    0

  • Dalbea pe 5 Feb 2015, 09:48
    Probleme de erectie

    Problemele de natura erectila daca nu sunt in faza avansata se pot rezolva usor. Si eu am avut asemenea probleme si am facut o cura de 2 luni cu Pornpropills si mi-am mai revenit. Cred ca foarte mult conteaza sa intervii la timp si sa nu lasi problema sa avanseze. De la momentul ala mi-am schimbat si stilul de viata, alerg in fiecare zi si am grija la ce mananc! Numai bine si sanatate!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod