Meniu vegan de Crăciun. Mănâncă şi slăbeşte!


Sunt atât de multe preparate festive care nu conţin alimente de origine animală, dar care sunt delicioase! De ce să nu încerci ceva diferit în acest an?

Credit foto: deliciouslyella.com

Sunt atât de multe preparate festive care nu conţin alimente de origine animală, dar care sunt delicioase! De ce să nu încerci ceva diferit în acest an?

Iată un meniu vegan delicios propus de două dintre cele mai cunoscute bloggeriţe din Marea Britanie - Livia şi Ella, adică Livia's Kitchen şi Deliciously Ella.

Meniul conţine o varietate de legume colorate coapte, ciuperci umplute, cartofi dulci făcuţi la cuptor, piure de mazăre, tort de ciocolată.

1. Varză de Bruxelles şi cartofi la cuptor, cu rodie - video Deliciously Ella


Ai nevoie de

  • 200 grame de varză de Bruxelles
  • 8 cartofi mai mici
  • 50 de grame de alune de pădure decojite, dar crude
  • 100 de grame de seminţe de rodie
  • 2 linguri de miere de albine
  • 1/2 linguriţă cu fulgi de chilli
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline.


Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius
Se taie varza de Bruxelles în jumătăţi, cartofii în cuburi şi se aşază în tavă de copt tapetată în prelabil cu hârtie de copt.
Se adaugă condimentele, se stropesc cu ulei de măsline, se amestecă bine şi se lasă la cuptor timp de 30 de minute.
Apoi se scoate tava, se adaugă alunele de pădure şi se mai introduc toate la cuptor pentru încă 10 minute.
După ce ai scos tava de la cuptor stropeşte legumele cu mierea de albine şi amestecă-le cu seminţele de rodie.
 



Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;