Laptele ajuta la tonifierea muschilor dupa sedinta de fitness

2 pahare mari de lapte consumate dupa sedinta de antrenament ajuta femeile sa-si tonifice musculatura si sa arda mai multe grasimi, sustin oamenii de stiinta.
2 pahare mari de lapte consumate dupa sedinta de antrenament ajuta femeile sa-si tonifice musculatura si sa arda mai multe grasimi, sustin oamenii de stiinta.

Studiul efectuat pe o perioada de 12 saptamani a urmarit evolutia a doua grupuri de femei care se antrenau in mod frecvent la sala de fitness. Unui grup i s-a cerut ca, dupa sedinta de antrenament, sa consume 500 ml de lapte degresat, iar cel de-al doilea grup a consumat bauturi energizante. Toate participantele au consumat bauturile la aproximativ o ora dupa exercitii, scrie Science Daily.

"Femeile care au consumat lapte dupa antrenamente au luat foarte putin in greutate si asta pentru ca au castigat muschi si astfel au echilibrat pierderea de grasimi.
Datele stranse arata ca efectuare regulata a unor exercitii simple cu greutati si consumul de lapte pot imbunatati semnificativ masa musculara si starea de sanatate,"
declara conducatorul studiului efectuat de Universitatea McMaster din Canada.

"Cel mai mult la aceste rezultate ne-a uimit pierderea de grasimi. Nu stim exact inca ce provoaca arderea grasimilor, insa incercam sa aflam. Probabil efectul este dat de combinatia calciu, proteine de calitate si vitamina D," adauga cercetatorul.


De folos in curele de slabire


De asemenea, studiile efectuate anterior au sugerat o legatura intre consumul de lapte si pierderea in greutate. O cercetare condusa de oamenii de stiinta austalieni a descoperit ca un pahar de lapte degresat la masa de dimineata da satietate, la pranz senzatia de foame fiind redusa.
Mai mult, in zilele in care la micul dejun li se dadea lapte, voluntarii consumau mai putine calorii la masa de pranz.

Una dintre explicatii consta in faptul ca proteinele din lapte satisfac mai bine apetitul decat o face zaharul din sucul de fructe care "se arde" mult mai repede.


Beneficiile consumului de lapte


Laptele este recomandat de nutritionisti pentru ca: reechilibreaza aportul de proteine din organism; contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic in organism; consumat in cantitate moderata, favorizeaza absorbtia calciului si a fosforului; femeile insarcinate pot beneficia de un aport nutritional optim atat pentru aceasta cat si pentru copil; la femeile aflate la menopauza compenseaza pierderile de calciu si previne demineralizarea osoasa; datorita proteinelor de calitate pe care le contine, laptele reprezinta o sursa importanta de aminoacizi esentiali.

Atentie!
Daca nu este consumat cu moderatie, laptele poate dauna, sustin nutritionistii. O persoana adulta, sanatoasa, nu trebuie sa consume mai mult de 3 pahare de lapte pe saptamana.
Daca se depaseste aceasta cantitate, exista riscul de a scoate calciul din oase.


Cui nu ii este recomandat consumul de lapte?


Dintre cei carora nu le este recomandat consumul de lapte fac parte: persoanele care au intoleranta la lactoza; cei care sufera de galactozemie (intoleranta la galactoza); cei care au alergie la proteinele din lapte.

De asemenea, laptele nu este recomandat nici persoanelor care sufera de cancer. In acest caz este recomandat iaurtul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pirvan pe 29 Mai 2010, 23:27
    artrita

    eu sufar de artritis psoriazis. in cazul meu, ajuta sau nu? eu beau cam 2, 3 litri de lapte pe saptamana. imi place f mult. il consum simplu sau cu cereale. as avea nevoie de un sfat. multumesc!

    0
    0

  • Enache pe 28 Mai 2010, 16:35
    merge merge dar mai si se odihneste

    merge si o cada plina cu lapte si vreo 2 prietene, asa mai vii de'acasa

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod