Fructele goji te apără de boli. Cum să le incluzi în dietă

Numit şi fructul longevităţii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Află de la Dr. Oz ce efecte bune are şi cum să-l foloseşti în alimentaţia ta!

Numit şi fructul longevităţii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Află de la Dr. Oz ce efecte bune are şi cum să-l foloseşti în alimentaţia ta!

 

Fructele goji au o culoare roşie, sunt mici şi se consumă de mii de ani în China, Tibet şi India, în special pentru că au grijă de sănătate şi încetinesc îmbătrânirea. În plus, ele au numeroase alte beneficii care le-a făcut celebre şi au ajuns să fie consumate în multe alte ţări. În iulie 2006, Time Magazine a denumit fructele goji "Superfruit Breakout of the Year", iar de atunci popularitatea acestor fructe a crecut în Statele Unite ale Americii, Japonia, Canada şi Europa.

În România le găsim sub formă de fructe deshidratate, nectar, capsule, ceai sau pudră. Preţul lor variază de la 9-12 lei pentru 100 de grame.

Poţi să le comanzi în diverse magazine online sau să le cumperi din orice plafar sau supermarket. 


Beneficiile fructelor goji

Deoarece abundă în proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism:

  • Sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii
  • Scad colesterolul rău
  • Previn degradarea vederii, datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină
  • Sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un conţinut ridicat de fier şi fibre
  • Cresc imunitatea deoarece sunt bogate în polizaharide
  • Ajută sistemul endocrin, reglând nivelul hormonal
  • Întăresc oasele şi ligamentele datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu protejează sănătatea oaselor.



Reţete cu goji: cum se mănâncă

1.

Foloseşte goji în smoothie-uri
De exemplu, un smoothie recomandat de Dr. Oz pentru proprietăţile lui anti-îmbătrânire este cel care combină fructele goji cu laptele de migdale. Ca să-l prepari ai nevoie de: 1 cană cu lapte de migdale (amestecă un pumn de migdale cu un pahar de apă pentru a obţine lapte pe care-l poţi strecura apoi), un pumn de fructe de pădure congelate, 1 pumn de fructe goji, 1 linguriţă de maca pudră şi o jumătate de banană. Amestecă toate ingredientele în blender.

2. Batoane cu goji pentru un creier sănătos
Combinate cu diverse nuci, seminţe, fulgi de ovăz, miere de albine, fructele goji adaugă un plus de nutrienţi. Dr. Oz recomandă pe site-ul său o reţetă de batoane cu goji care au grijă de sănătatea creierului tău. Ca să le prepari ai nevoie de: 1 cană cu nuci crude, 1/2 cană cu seminţe de pin, 1/4 cană cu seminţe de susan, 1/2 cană cu seminţe de dovleac, 1/3 cană cu fructe goji, 1/2 cană cu caise uscate.
Poţi să le păstrezi amestecul ca atare pentru a-l avea mereu la îndemână sau dacă adaugi puţin ulei de cocos/palmier, miere de albine şi lapte vegetal vei obţine un aluat lipicios. Îl torni într-o caserolă tapetată cu folie alimentară, îl presezi, îl laşi la frigider şi îl tai sub formă de batoane.

3. Foloseşte-le în cerealele de la micul dejun
Dacă obişnuieşti să consumi cereale cu lapte dimineaţa, adaugă şi 1 lingură de goji în acest amestec.

4. Adaugă-le în terciul de ovăz sau alte amestecuri
După ce ai stins focul de la terciul de ovăz, adaugă şi o lingură de goji. De asemenea, de câte ori faci orez cu lapte, pune şi câteva goji la final. Alte amestecuri asemănătoare în care poţi să adaugi goji sunt budincile sau terciurile de quinoa/amaranth.

5. Amestecă-le în blender cu cătină
Pentru a obţine un suc plin de vitamina C, amestecă în blender 1 lingură de goji cu 1 lingură de cătină, miere de albine, puţină zeamă de lămâie şi apă.

6.
Amestecă-le în iaurt

Dacă preferi iaurtul la micul dejun, alege variantele simple şi adaugă în el 1 lingură de goji, câteva nuci zdrobite şi puţină miere de albine.

7. Foloseşte-le pentru a decora deserturile
Fructele goji aduc un plus de culoare, dar şi de nutrienţi pentru deserturile pe care le prepari.

8. Presară câteva fructe goji peste salatele pe care le faci
Un alt truc pentru a integra fructele goji în alimentaţia ta zilnică este acela de a le presăra peste salatele de crudităţi pe care le consumi. 

 

 

Comentarii (29)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Goji Negru pe 14 Ian 2017, 15:35
    Goji negru si galben

    Buna ziua. De Goji negru si galben ati auzit?

    0
    0

  • Ionut pe 23 Mar 2016, 18:27
    Goji berry este foarte bun

    Buna, sotia mea foloseste un supliment din extract de goji berry si se simte foarte bine decat a inceput sa il ia. Ajuta foarte mult la slabit , detoxifiere, are vitamina A si B plus foarte multi oxidanti. Deasemenea inlatura stresul, previne imbatrinirea, caderea parului si ajuta la refacerea pielei mai ales a tenului, Chiar este un supliment foarte bun si chiar ieftin, undeva la 17 dolari iar transportul este gratuit http://bit.do/GojiBerryExtract

    0
    0

  • mihalca elena pe 7 Iul 2015, 12:35
    goji

    se spune ca goji este o comoara din Tibet o fi dar la noi in comuna creste in flora spontana puteti sa credeti acest lucru

    0
    0

  • Tiberiu Niculescu pe 15 Feb 2015, 10:48
    Slabeste fructele goji ?

    Dupa ce am consumat cate 50 gr. goji, am facut 20 minute gimnastica, am exclus orice dulce am constatat dupa o saptamana ca nu am slabit . Este adevarat ca am ostare mai buna decat inainte, insa aceasta o pun peseama gimnasticii. Singura solutie a ramas sa injumatatesc portia de mancare un timp si sigur voi slabi cele5 Kg programate. In mod sigur goji nu te slabeste ci te pune la cheltuiala si-i imbogateste pe altii.

    0
    1

  • Popa Cristian Stefan pe 30 Ian 2015, 11:57
    Goji ajuta la slabit - mit sau realitate?

    Este o minciuna, ar spune unele persoane; in timp ce, pe multe site-uri si forumuri, avem persoane care declara ca au slabit cu fructe goji. Frucetele goji sunt de unii nutritionisti recomandate in dieta deoarece au valoare nutritiva ridicata, avand un nivel de antioxidanti peste nivelul multor fructe si legume. De asemenea, acestea reduc senzatia de foame si nevoia de dulce pentru ca au un continut ridicat de crom. Se recomanda a fi combinate in diete cu ceai de ghimbir. Doar cu o dieta sanatoasa putem slabi; aceasta trebuie sa cuprinda cereale integrale, peste, legume, fructe si sa fie saraca in grasimi saturate si in sare si zahar, completand cu suficienta apa si asociind cu un regim de viata activ ( chiar sport de placere, macar) . Ca parere personala, pot spune ca goji ajuta la slabit, cel putin pe mine m-a ajutat in mai multe dati. Cunosc, de asemenea persoane pe care le-a ajutat goji la slabit, dar cred ca difera de la persoana la persoana, in functie de stilul de viata, stres etc. Un alt factor determinant ca fructele goji sa ajute la slabit este acela ca acestea trebuie sa fie de calitate, adica sa nu fie din productii vechi sau foarte pesticizate, cu gusturi suspecte. Producator plante goji cu experienta de peste patru ani, vand plante goji calitatea I obtinute din butasi.DRAGASANI-VALCEA-ROMANIA-0726800601 NOU: PLANTA LA 20-30 CM- 10 LEI 1.PLANTA GOJI DE MINIM 40-50 CM : -20 LEI -MINIM 10 BUCATI - 15 LEI (LA PESTE 100 BUCATI PRET NEGOCIABIL) 2.Planta goji cu minim 60-80 cm : -25 LEI -MINIM 10 BUCATI - 20 LEI Pentru preturi la aronia sunati la 0726800601 25-15 lei in functie de cantitate, plante de 2.5 ani cu inaltimi cuprinse intre 50-100 cm . -la 10 bucati 20 lei -la 100 bucati 15 lei La cantitati mai mari pret negociabil.

    2
    0

  • Elvira pe 29 Ian 2015, 12:14
    Goji

    Mariana, ti s-au pus foarte multe intrebari, la care tu nu ai raspuns. De ce? Mi se pare importan ca toti cei ce cumpara si mai ales, aleg sa foloseasca Goji, sa stie cat mai multe detalii. Cea mai pertinenta si importanta, intrebare a fost cea a Danei, care are un copil si-si doreste sa stie daca poate folosi goji si pentru copil. In plus toti cei care doresc sa-l foloseasca, trebuie sa stie cum. Dupa parerea mea, pretul este mai putin important, daca este atat de benefic acest fruct, nu? Fiindca omul cand este bolnav cheltuieste mult mai multi bani pe medicamente si tot nu-i ajuta.

    0
    0

  • alexa pe 26 Dec 2014, 17:51
    slabirea

    buna seara,as vrea sa stiu daca fructele goji care se gaseste in plafar sunt bune ,au acelas efect toate?cum sa iau aceste fructe ca sa aibe acest efect de slabire?

    1
    3

  • EDI pe 26 Nov 2014, 11:13
    pentru Mariana

    Buna Mariana, mananc goji de 2 saptamani si ceva si n-am simtit nici o schimbare momentan. Ar putea fi altceva? Imi poti scrie, te rog, pe mail unele indicatii keslereduard@yahoo.com. Merci!

    0
    2

  • Bogorodea Marian pe 3 Nov 2014, 01:45
    Efecte Benefice fructe GOJI

    GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China. Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani. Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI. Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire. Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi. De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor. GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume. O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine. Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului: Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului; Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile; Mentine sanatoasa tensiunea arteriala; Reduce riscul de cancer; Scade colesterolul; Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti; Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul; Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei; Amelioreaza insomnia si imbunatateste calitatea somnului; Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii; Intareste inima; Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima); Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea; Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului; Restaureaza si repara AND-ul (prevenirea mutatiilor care ar putea cauza cancer); Inhiba cresterea tumorilor; Reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei; Intareste sangele si imbunatateste circulatia lui, creste productia de celule rosii, celule albe trombocite; Produce enzime anti-inflamatorii; Protejeaza ficatul (detoxifiere); Minimizeaza simptomele menopauzei; Imbunatateste fertilitatea; Intareste muschii, oasele si ligamentele; Are grija si de functia renala (rinichi); Imbunatateste memoria si capacitatea de memorare; Amelioreaza anxietatea si stresul ( promoveaza bucuria si lumineaza spiritual); Imbunatateste digestia slabita cauzata de activitatea redusa a celulelor stomacului; Ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei; Contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos; Sprijina protejarea pielii impotriva radiatiilor solare puternice; Stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor, scaderea cantitatii de grasime; Intareste membrana celulara si asigura o buna comunicare intre celule; Asigura protectie puternica antifungica si antibacteriana; Echilibrarea nivelurilor hormonale; Datorita continutului de antioxidanti contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului si distrugerea radicalilor liberi; Grabeste vindecarea ranilor; Piele sanatoasa si frumoasa, folosindu-se si ca masca pentru ten; Trateaza uscarea ochilor; Are si functie analgezica (dureri de cap, picioare, spate); Trateaza gatul uscat, tusea uscata si cronica; Combate inflamatia si artrita; Impiedica balonarea stomacala; Tratarea hemoroizilor si vindecarea lor; Trateaza catarcta si glaucomul. Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji. Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe goji(25 g). Fructele Goji fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica. www.gojiromania.com

    4
    0

  • Marin Constantin pe 12 Sep 2014, 07:36
    Analize factie la Institutul de Cercetari Alimentare Bucuresti pe fructe GOJI proaspete

    Dragi Prieteni, Firma noastra a dorit sa puna punct oricaror speculati asupra fructelor proaspete de GOJI produse in ROMANIA ,printr un set de analize complexe facut pe fructe provenite din PLANTELE de GOJI produse in pepiniera noastra din Crevedia Darza. Pentru a vizualiza analizele va rugam vizitati saitul nostru http://www.sanatatedinplante.ro unde ve ti gasi o gama larga de plante cu continut ridicat de proprietati nutritive deosebite, cum ar fi: aronia, stevia rebaudiana (indulcitor natural noncaloric), ginkgo biloba, merisor cranberry, mente, lamita,cimbrisor etc. Marin Constantin tel 0761723106 / 0732988343 mail gojifructe@yahoo.com Contactati ne cu incredere.

    0
    2

  • Arina pe 19 Aug 2014, 12:32
    Fructele Goji

    D-na Mariana,m-ar interesa foarte mult aceste fructe,am probleme cu metabolismu,exista o problema,eu traiesc in RM si chiar n-am auzit de ele pina acuma,mi-ati putea da niste detalii pe adresa mea de mail,va rog mult arina.paladii@mail.ru asi vrea sa procur dar sa n-o dau in bara,o zi buna tuturor

    2
    0

  • Maria pe 30 Iul 2014, 15:51
    goji

    Fructele Goji se gasesc la PLAFAR :) sunt minunate daca le veti pune in iaurt sau consumate ca desert :) sunt minunate :) va doresc o dupa amiaza placuta alaturi de fam!

    1
    0

  • Bernard pe 30 Iun 2014, 14:41
    Forum dedicat cultivatorilor Goji

    Va salut! Pentru toti cei ce vreau sa obtina informatii de cultivare, va rugam sa vizitati si sa va inregistrati pe forumul nostru dedicat comunitatii cultivatorilor Goji, la adresa: http://www.gojilandromania.eu/forum/index.php Noul nostru video promo: https://www.youtube.com/watch?v=pQOX2W9m-Y4 Galerie Foto: http://www.gojilandromania.eu/forum/gallery/album.php?album_id=4 Galerie Video: https://www.youtube.com/user/Slimshadythereal/videos Cu respect Bernard

    1
    0

  • violeta pe 11 Apr 2014, 13:08
    goji

    Poate cineva sa-mi spuna si mie daca au contra indicatii daca folosesti pe termen mai mult.....sau cit timp se pot consuma.....cum contin vitaminele A si E am inteles ca nu se consuma pe termen mult...va rog...

    7
    1

  • Tatiana pe 6 Apr 2014, 19:29
    Super

    De unde pot sa procur fructele Goji,ca as dori sa procur???

    14
    7

  • Dragos pe 1 Mar 2014, 00:34
    pentru Mariana

    Mariana, te rugam sa ne spui de unde le cumperi am cautat la punga si nu am gasit ..

    1
    0

  • Dragos pe 1 Mar 2014, 00:32
    Incercati-le cu cola

    eu asa le consum o mana de goji si un pahar de coca cola sa vezi energie pe tine atunci :)

    5
    2

  • Alexandra Grama pe 30 Nov 2013, 11:42
    Fructele goji

    Am inceput sa le consum.Cand am vazut cate beneficii aduce organismului,este exact ceea ce am nevoie!

    4
    5

  • Sere Dorohoi pe 11 Nov 2013, 12:22
    Puieti Paulownia&Goji berry

    Preluam comenzi pentru puieti de Paulownia si Goji berry pentru primavara anului 2014. Pretul lor fiind de 3,5euro/puiet. Dimensiuni: Paulownia 20-25cm, Goji berry 60+cm. Goji berry sunt hranite doar cu substante naturale ceea ce va da posibilitatea sa va certificati cultura ca fiind una BIO, asta insemnand un + pentru profitul dumneavoastra. Pentru mai multe informatii asteptam sa ne contactati pe e-mail seredorohoi@gmail.com

    2
    0

  • mada pe 24 Iun 2013, 15:00
    goji creste si la noi

    goji creste si in romania sub forma de gard viu

    31
    2

  • popa cristian stefan pe 13 Mai 2013, 22:49
    Fructele goji te apără de boli. Cum să le incluzi în dietă

    Eu cultiv goji de 3 ani in Oltenia,pentru detalii : http://cristianpopapopa.blogspot.ro 0726800601

    28
    1

  • popa cristian stefan pe 13 Mai 2013, 22:47
    Fructele goji te apără de boli. Cum să le incluzi în dietă

    Eu cultiv goji 3 ani in Oltenia,pentru detalii : http://cristianpopapopa.blogspot.ro 0726800601

    26
    2

  • daria pe 16 Apr 2013, 10:44
    calitate

    Cum trebuie sa fie gjiile? Am cumparat si uscate si moi si dulci? Care sunt cele mai de calitate? Sunta atatia comercianti pe piata.

    13
    0

  • radu pe 8 Mar 2013, 10:40
    pot sa consum fructe de goji?

    am pus fructe de goji proaspete in miere de albina in amestec de 1/2,s-a facut un fel de sirop dupa o perioada,dar poate a si fermentat,as putea sa le consum?

    8
    2

  • tereza pe 17 Feb 2013, 09:22
    super

    consum si eu goji dimineata cam 25gr pe stomacul gol le mananc propriu zis dar te rog Mariana sa-mi scrii pe adresa mea tereza_minut@yahooo.com de unde le cumperi as dori sa iau si eu ceva bun multumesc.

    8
    6

  • Marian pe 16 Feb 2013, 01:01
    pentru Mariana

    Esti prea tare Mariana. Cica nu cumparati la 50 de lei... luati-le pe astea la 78 de lei... astea sunt adevarate. Esti praf... Ioana Tufar sa cumpere de la tine. Eu am luat si ieftine si scumpe si nu e nici o diferenta

    13
    2

  • Mary pe 11 Feb 2013, 13:20
    Help

    Mariana, te rog poti sa-mi spui si mie pe adresa de email bli80@yahoo.com de unde le cumperi. Vreau sa incerc si eu.

    11
    2

  • dana pe 8 Feb 2013, 11:36
    Fructele sunt bune si pentru copii?

    Buna Mariana, am aflat de aceste fructe si m-ar interesa daca stii cumva daca sunt bune pentru copiii sa ii fac ceai. Metionez ca eu am o fetita de 11 luni! Multumesc

    13
    6

  • Mariana pe 20 Ian 2013, 23:39
    Foarte buna

    Imi place articolul, eu consum goji de mai bine de 1 an de zile si sincer ma simt excelent. Adevarul este ca am incercat sa cumpar de la mai multi comercianti dar in final m-am intors la cel de la care cumparam la inceput. Vreau sa va zis si voua de unde sa cumparati ca sa nu va luati teapa asa cum am patit eu. In primul rand sa nu cumparati goji vrac pt ca nu sunt bune...nu se compara cu cele ambalate. In al doilea rand feritiva de cei care vand ieftin adica gen 50 - 60 de lei/Kg pt ca sunt extrem de proaste. Cele de calitate se gasesc la noi la 78 lei/Kg cam asa. Nu pot sa dau nume ca nu vreau sa se creada ca fac reclama. De asemenea cei de unde cumpar eu au si batoane ...recomand la fel cum face si acest articol.

    41
    12

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod