Dr. Oz. Ce trebuie să conţină un meniu anti-colesterol. 6 alimente esenţiale


Foto: Dr. Oz

4. Germenii/vlăstarii de broccoli


Un pumn mic de germeni de broccoli consumat zilnic are un efect benefic asupra corpului şi scade riscul de inflamaţii. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un nivel crescut de colesterolul generează diverse reacţii inflamatorii în corp, cu efect negativ asupra inimii.


5. Afinele


Sunt considerate un superaliment, datorită efectelor benefice pe care le aduc pentru corp. Consumă zilnic un pumn mic de afine (proaspete sau congelate), deoarece protejează ficatul de boli şi scad nivelul colesterolului.


6.
Peştele


Carnea de peşte gras, în special somon, macrou, hering, sardine, anşoa, scade nivelul colesterolului rău şi creşte nivelul colesterolului bun. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte previne formarea cheagurilor de sânge şi menţine în limite normale tensiunea arteriale, prevenind astfel bolile de inimă.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;