Dr. Oz: 5 verdeţuri de care trebuie să profiţi vara. Cum te ajută ele

Combinaţia de busuioc proaspăt cu roşii, mozzarella şi ulei de măsline extravirgin pe o felie de pâine integrală prăjită este un deliciu la micul dejun.
Ştim că fructele şi legumele de sezon aduc o multitudin de beneficii pentru sănătate. Dar, nu trebuie să ignori nici mirodeniile şi verdeţurile care se găsesc din abundenţă vara. Multe dintre ele au capacitatea de a stimula metabolismul pentru a arde mai multe grăsimi. De asemenea, nici proprietăţile lor antiinflamatorii nu sunt de ignorat, multe cercetări scoţând la iveală puterile miraculoase ale mirodeniilor.

Iată ce mirodenii nu trebuie să ocoleşti vara aceasta! Descoperă cum te ajută ele şi care sunt combinaţiile recomandate de celebrul Dr.
Oz.


1. Busuiocul


Merge de minune cu roşiile aromate de vară, uleiul de măsline, mozzarella şi puţin usturoi. Puse toate pe o felie de pâine prăjită vei obţine o cină delicioasă. Pentru a păstra cel mai bine aroma, nu tăia frunzele de busuioc, adaugă-le întregi sau rupe-le cu mâna.

Păstrează un ghiveci cu busuioc pe balcon ca să ai mereu frunze proaspete pentru salate, paste şi bruschete. Frunzele proaspete îmbunătăţesc digestia şi îţi dau energie.


2. Coriandrul


Este una dintre cele mai sănătoase verdeţuri, susţine Dr. Oz.
Foloseşte-l în salate pentru că are proprietăţi antioxidante cu rol important pentru sănătatea ficatului. De asemenea, coriandrul proaspăt conţine 30% din necesarul zilnic de vitamina C.


3. Menta


Este cea mai răcoritoare plantă pe care o poţi folosi vara. Salatele, pastele, supele reci şi limonada ta vor căpăta o savoarea aparte. Senzaţia de răcoare pe care o conferă menta este binevenită în zilele caniculare, aşa că profită din plin de efectele ei. Menta îmbunătăţeşte digestia şi te scapă de senzaţia de balonare pe care o resimţi vara de la crudităţile pe care le consumi.

Păstrează un ghiveci cu mentă pe balcon pentru a avea mereu frunze proaspete!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod