Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri îţi distruge sănătatea

Carnea procesată din comerţ este periculoasă pentru organism, arată rezultatele unui studiu recent prezentat în cadrul emisiunii "The Dr. Oz Show". Vezi ce dezastre provoacă în corp!

Carnea procesată din comerţ este periculoasă pentru organism, arată rezultatele unui studiu recent prezentat în cadrul emisiunii "The Dr. Oz Show". Vezi ce dezastre provoacă în corp!

 

Mezelurile şi afumăturile cresc riscul de cancer şi boli de inimă, arată cercetările recente realizate pe un eşantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Însă trebuie să ştii că acest risc nu este atât de crescut în cazul persoanelor care consumă cu regularitate carne de pui sau carne roşie neprocesată. Cu toate acestea, majoritatea recomandărilor oferite de medici se referă la un consum normal (nu zilnic) de carne slabă şi cât mai puţină carne roşie (porc, vită, miel, mânzat).




Citeşte întotdeauna lista cu ingrediente!

Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam.


Iată ce efecte nocive au mezelurile asupra organismului, după cum ne avertizează celebrul Dr. Oz:

1. Îmbolnăvesc inima
Mezelurile sunt bogate în grăsimi rele şi colesterol.
Dacă le consumi cu regularitate pot să blocheze arterele şi să-ţi mărească circumferinţa abdomenului. Aceste efecte favorizează apariţia bolilor de inimă.

2. Îmbolnăvesc stomacul, crescând riscul de cancer
Mezelurile conţin nitraţi. Aceşti aditivi care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac. De asemenea, un alt pericol la care ne expun este demenţa sau alte boli neurodegenerative.

3. Măresc tensiunea arterială
Din cauza conţinutului ridicat de sare, mezelurile favorizează hipertensiunea arterială care îngreunează foarte mult funcţionarea inimii.
Acest lucru măreşte riscul de insuficienţă cardiacă şi de accident vascular cerebral.

4. Îmbolnăvesc plămânii
14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică. Aceasta este una dintre primele cinci cauze de deces în ţările vestice, manifestându-se prin scăderea capacităţii organismului de a menţine o concentraţie normală de oxigen în sânge.


Topul celor mai nocive mezeluri din comerţ


Ca să te ajutăm să eviţi cele mai nocive preparate am realizat un top cu ajutorul unui specialist în nutriţie, prof.
dr. Gheorghe Mencinicopschi. Iată de ce să te fereşti:

Locul 1: Crenvurştii
Locul 2: Salamul
Locul 3: Cârnaţii
Locul 4: Parizerul
Locul 5: Şunca tărănească
Locul 6: Pastrama de porc
Locul 7: Cotletul de porc
Locul 8: Kaizerul
Locul 9: Mezelurile afumate
Locul 10: Lebarwurst.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sase sase pe 21 Mar 2013, 18:02
    Alta recomandare.

    Pentru preparate din carne recurgeti la prepararea lor in gospodarie.Alegeti pentru carnati carne foarte putin grasa si tocati-o de doua ori prin masina de tocat. Condimetati-o cu usturoi, boia de adrei dulce si iute, piper , cam o cana de apa la 10 kg. de compozitie.Farmantati compozitia bine pentru omogenizarea preparatului si a condimentelor.Lasati preparatul de azi pe maine la rece de preferinta in frigider sau iarna pe balcon , fara insa sa inghete.Umpeti apoi matele de porc sau de oaie, bine curatate , folosind masina de tocat cu cornet pentru carnati sau o masina de facut carnati cu pinion fara sfarsit sau cremaliera.Atarnati carnatii intr-un loc sigur , la rece pentru a se zvanta. Puneti carnatii la afumat cu fum rece timp de 2-3 zile facand fum cu rumegus de stejar sau prun de 1-2 ori pe zi.Scoateti carnatii de la afumat, stergeti fumul de pe exteriorul membranei cu o carpa curata imbibata in solutie de apa cu otet (50%). Atarnati carnatii intr-un loc sigur la rece la zvantat.Eventual pot fi lasati sa se si usuce in acelasi loc pe o perioada mai lunga de timp.Apoi se pot depozita in congelator in pungi cate 2-4 perechi. Pentru utilizare se scot din congelator si se pun in frigider ( racitor) dupa 24 de ore se pot consuma. Alta reteta este aceea in care carnea nu se toaca cu masina ci se taie cu satarul in cuburi de 1-1,5 cm sau mai mari , dupa preferinte dar nu mai mari de 2,5 cm.Acele bucatele de carne se pun la marinat in amestec de condimente format in principal din usturoi pisat ( mujdei), boia de adrei iute, boia de ardei dulce, piper macinat,dupa gust praf de ghimbir,sau alte condimente.Unii folosesc si chimen macinat.Carnea se tine la marinat la rece si se amesteca de doua ori pe zi . Apoi se procedeaza ca la reteta anterioara pentru umplerea matelor.La ambele retete terbuie sa lucreze doi oamni. Unul incarca masina cu amestec de carnati iar al doilea urmareste ca matele sa se umple uniform si indesat. si rasuceste matul la fiecare 20-25 cm pentru a dimensiona perechile de carnat. In acelasi timp cu un ac curat si dezinfectat inteapa carnatii cam la fiecare 2 cm pentru a scoate aerul din mat. Intepaturile se fac alternativ de jur imprejurul carmatului. Este foarte important ca metele sa fie umplute bine si indesat si sa fie scoss aerul din ele pe masura ce se umplu. carnatii se portioneaza ca lungime prin rasucirea matului.Cand matul s-a terminat de umplut capatul iesit de pe cornetul masinii se innoada.la fel si celalat capat , cand matul este introdus pe cornet.Veti obtine un carnat din carne sigura , cu condimente naturale si fara conservanti de tip E .Daca va interesati la bunici la tara ,in mod eosebit in Ardeal, veti gasi retete si pentru alte preparate tot asa fara conservanti.Este vorba de jambon afumat, muschi file afumat, pulpa afumata,costite afumate si pript de porc afumat.Esential este la toate preparatele afumate, imediat ce sunt scoase de la fum , sa se steraga de fumul in exces de la suprafata cu solutia de apa cu otet in proportie de 50%. Ca garnitura de data asta se poate folosi si fan ca sa le facem pe plac nutritionistilor.

    3
    1

  • violeta pe 21 Mar 2013, 15:53
    ce mezeluri putem consuma?

    Buna ziua .As dori sa puneti si o lista cu ce mezeluri putem consuma,cele care nu sunt nocive pentru organism.Va multumesc.

    3
    3

  • Eu pe 21 Mar 2013, 11:46
    Nu mai

    mancati carne si nu o sa mai crapati pe capete de toate bolile posibile, care va vin ca pedeapsa pentru sarmanele animale lipsite de aparare omorate in chinuri . Daca ati fi voi pe o alta planeta unde ati fi priviti ca alimente nu cred ca ati mai gandi la fel.

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod