Dietă. Topul celor mai energizante alimente. Trebuie să le ai în meniu!



Locul 2. Nucile


Au un conţinut ridicat de fier, zinc, potasiu, precum şi proteine de calitate, fiind astfel o excelentă sursă de energie pentru corp. Poţi să le iei cu tine într-o pungă şi să le consumi ca gustare între mesele principale.


Locul 3. Portocalele


Fibrele şi multitudinea de vitamine fac din portocale una dintre gustările cu efect energizant imediat. Ele sunt recomandate în special între prânz şi cină, atunci când simţi că ai poftă de ceva dulce care să îţi furnizeze energie.
]ns[, este recomandat să eviţi sucul de portocale, deoarece acesta este mai ridicat în zahăr şi calorii, neavând deloc fibre. Acesta te poate moleşi, aşa că mai bine consumi fructul cu pulpă cu tot.


Locul 4. Ananasul


Are un efect benefic asupra glandei tiroide, cea care reglează metabolismul şi controlează nivelul de energie din corp. Iodul, care se regăseşte din abundenţă în ananas, este responsabil de acest efect miraculos. Nici vitaminele din complexul B, potasiul şi calciul nu sunt de ignorat, deoarece se regăsesc şi ele în ananas, favorizând scăderea colesterolului.

De asemenea, bromelina, o altă substanţă din conţinutul ananasului reglează digestia şi accelerează arderea grăsimilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod