De ce să mănânci banane roșii?

Deși suntem obișnuiți cu tradiționalele banane galbene, sortimentele roșii ale acestui fruct oferă mai multe beneficii pentru sănătate.
În România, poți găsi banane roșii mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, în supermarketuri. Cunoscute și sub denumirea de banane cubaneze, de Colorado sau Lal keka, acestea își au originea în India și Asia de Sud-Est, însă în prezent sunt cultivate și în Australia, Noua Zeelandă și alte locuri din lume. Beneficiile lor sunt cunoscute la nivel mondial, unele fiind similare bananelor galbene. Bananele roșii au un conținut mai mare de potasiu decât bananele galbene.
 

Ce se întâmplă dacă mănânci banane roșii?

 

Stimulezi sistemul imunitar


Bananele roșii au un conținut bogat de beta-caroten și vitamina C. Acești antioxidanți puternici sunt perfecți pentru stimularea sistemului imunitar și ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor, virusurilor și altor microorganisme dăunătoare.

Ai mai multă energie


Bananele roșii conțin trei tipuri de zaharuri naturale: fructoză, zaharoză și glucoză. Datorită faptului că unele dintre aceste zaharuri se descompun rapid, iar altele lent, consumarea acestui fruct îți va oferi o explozie rapidă de energie, după care un nivel echilibrat al energiei susținut pe tot parcursul zilei.
Acest lucru le transformă în alimentul perfect pentru micul dejun.

Scapi de arsurile la stomac


Bananele roșii te pot ajuta să tratezi arsurile la stomac. Aceste fructe neutralizează excesul de aciditate gastrică și pot calma arsurile stomacale. Dacă sunt consumate în mod regulat, pot trata arsurile stomacale cronice pentru totdeauna.


Îți îmbunătățești vederea


Vederea este unul dintre cele mai importante simțuri pe care le avem și, de multe ori, nu ne dăm seama de importanța sa vitală decât atunci când este compromisă în vreun fel. Cu toate acestea, o dietă regulată care include banane roșii ne îmbunătățește sănătatea vizuală, deoarece aceste fructe au un conținut bogat de vitamina A.


Poți trata anemia


Anemia este o afecțiune gravă, în care organismul nu are o cantitate suficientă de fier pentru a produce hemoglobină (componenta celulelor roșii, care transportă oxigenul din plămâni către toate celelalte părți ale corpului). La fel ca bananele galbene, rudele lor roșii pot ajuta la tratarea anemiei, datorită conținutului bogat în vitamina B6, de care organismul are nevoie pentru producția de hemoglobină.

Te ajută să slăbești


Există mai mulți factori care fac bananele perfecte pentru slăbit. În primul rând au puține calorii, o singură banană având 90 de calorii.
Iar conținutul său bogat în fibre îți va da un sentiment de sațietate. 
 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod