De ce e bine să mănânci vinete? 5 beneficii

O vânătă are doar 20 de calorii, fiind un aliment excelent pentru cei care doresc să slăbească. În plus, au o mulțime de nutrienți. Află de ce e bine să mănânci vinete!
Vinetele sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente pe care este bine să le consumăm acum cât sunt în sezon. În afară de clasica salată de vinete cu care suntem obișnuiți, mai există o mulțime de rețete simple pe care le poți face. 


Sunt foarte versatile și poți să obții cu ajutorul vinetelor preparate simple, pline de savoare și dietetice. 


Vinetele sunt bune pentru slăbit


O vânătă are aproximativ 20 de calorii, astfel că poți să te bazezi pe ele dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. De asemenea, o vânătă mai furnizează corpului:
- 0,8 grame de proteine;
- 0,15 grame de grăsimi;
- 2,5 grame de fibre;
- 4,82 grame de carbohidrați.

O ceașcă cu vinete tăiate asigură: 
- 10% din necesarul zilnic de fibre;
- 3% din necesarul zilnic de vitamina C;
- 5% din necesarul zilnic de potasiu;
- 2% din necesarul zilnic de magneziu;
- 5% din necesarul zilnic de vitamina B6;
- 1% din necesarul zilnic de fier.


De ce e bine să mănânci vinete și cum te ajută ele pentru sănătate


Vinetele mențin inima sănătoasă

Deoarece sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina B6, vitamina C, potasiu și magneziu, consumul de vinete are un rol benefic asupra sănătății inimii, protejând-o de boli grave. De asemenea, potrivit specialiștilor, vinetele mai conțin flavonoizi cae reduc riscul de infarct.


Vinetele scad colesterolul rău

Cercetările arată că vinetele au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău, datorită unei substanțe din comținutului lor, și anume, acidul clorogenic. Acesta are o acțiune puternică împotriva radicalilor liberi, favorizând astfel scăderea colesterolului rău și oferind protecție împotriva virușilor și a bacteriilor.


Vinetele au un efect anticancerigen

S-a demonstrat că polifenolii au capacitatea de a preveni apariția cancerului, iar vinetele abundă în acești nutrienți. Acidul clorogenic și antocianinele care funcționează ca niște antioxidanți puternici protejează corpul de efectul radicalilor liberi, prevenind creșterea tumorilor și dezvoltarea celulelor canceroase.

Vinetele protejează creierul

Consumul regulat de vinete aduce beneficii asupra creierului, ajutând la îmbunătățirea funcțiilor cognitive. O substanță numită nasunina, care se regăsește în special în coaja vinetelor este un puternic antioxidant care protejează celulele creierului.
Tot această substanță facilitează o bună circulația a sângelui la nivel cerebral, astfel că se îmbunătățesc funcțiile cognitive. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod