De ce e bine să bei apă de orez? 5 beneficii despre care nu știai

Nu arunca apa în care a fiert orezul, deoarece este foarte bună pentru sănătate. După ce îi descoperi beneficiile, te vei gândi de două ori înainte de a scăpa de ea.
Data viitoare când fierbi orez simplu, nu mai arunca apa pe care o scurgi. Potrivit specialiștilor, apa în care a fiert orezul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este plină de nutrienți și se pare că o cană cu apa rămasă de la orez face minuni pentru sănătatea ta. 


8 efecte benefice pe care le aduce apa de orez


1. Previne constipația

După ce orezul a fiert, strecoară apa și consum-o ca atare. Potrivit specialiștilor, apa în care a fiert orezul este o sursă excelentă de fibre care reglează tranzitul intestinal și te scapă de constipație.
De asemenea, datorită conținutului bogat în amidon, ea ajută la echilibrarea florei intestinale și favorizează formarea bacteriilor bune care sunt importante pentru o digestie bună.


2. Este utilă în caz de diaree

Apa de orez este un remediu excelent pentru diaree, atât pentru adulți cât și pentru copii. Ca să previi deshidratarea în cazul unor episoade diareice este recomandat să bei apa în care a fiert orezul pentru a calma simptomele.


3. Îți dă energie

Apa de orez este bogată în carbohidrați și este o sursă excelentă de energie. Consumă un pahar de apă de la orez în fiecare dimineață ca să prinzi energie de la primele ore ale zilei. 


4. Este un remediu natural pentru diverse infecții

Specialiștii susțin că apa de orez este un remediu bun pentru febră, deoarece prevvine deshihratarea care apare din cauza febrei și a stărilor de vomă care apar în cazul unor infecții. Mai mult, apa de orez furnizează vitamine și minerale care hrănesc corpul. 


5. Hidratează corpul când temperaturile sunt extrem de ridicate

Vara poți să consumi cu regularitate apă de orez, deoarece previi deshidratarea corpului din cauza transpirației abundente. Ca să faci apă de orez pune la fiert o cană cu orez în 4 căni cu apă.
Strecoară lichidul, amestecă-l cu puțin zahăr sau sare și consumă-l cât este cald.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod