Retete cu tofu

Cum să foloseşti brânza tofu când ţii post? Reţete rapide

Tofu este o alternativă excelentă la brânzeturi, dacă le iubeşti şi te desparţi destul de greu de ele atunci când ţii post. Descoperă câteva reţete rapide cu tofu!
Chiar dacă nu va fi acelaşi lucru ca gust, totuşi brânza tofu are un conţinut mare de proteine şi poate să înlocuiască brânzeturile în zilele în care vrei să ţii post. Ca textură ea se aseamană cu telemeaua, iar dacă alegi un sortiment de brânză tofu afumat atunci cu siguranţă te vei obişnui mult mai uşor cu ea.

Brânza tofu se face din soia şi poţi să o foloseşti în foarte multe reţete. De la tocăniţe, curry-uri, ciorbe până la omleta din tofu. De asemenea, poţi să faci frigărui cu tofu sau să o prepari pe grătar sau în wok pentru reţete stir fry.
Iată câteva reţete rapide care au ca ingredient brânza tofu:


1. Omleta din tofu

Este un preparat de post, iar în locul ouălor şi a caşcavalului vei folosi brânza tofu fărâmiţată. Pune o lingură de ulei într-o tigaie şi căleşte brânza fărâmiţată alături de ceapă roşie şi ardei. Foloseşte puţină pudră de turmeric dacă vrei să conferi preparatului o culoare galben-portocalie precum a omletei din ouă. Condimentează după gust şi presară la final pătrunjel proaspăt tocat.


2. “Grătar” de tofu afumat

Scurge tofu de apă şi şterge-l cu un şerveţel pentru a absorbi umezeala. Taie felii de tofu afumat, presară peste ele boia iute, piper şi stropeşte-le cu puţin ulei.
De asemenea, poţi să laşi feliile de tofu simple, fără condimente dacă le preferi în acest fel. Apoi pune feliile într-o tavă grill şi întoarce de pe o parte pe alta. Le poţi folosi pentru sandvişuri sau alături de orez cu curry şi legume la cuptor/fierte.

Tofu

3. Frigărui cu tofu, ciuperci şi dovlecei

Taie cuburi de tofu, presară-le cu piper şi puţin ulei de măsline, după care aşază-le pe un beţişor împreună cu felii de ceapă roşie, ardei roşii, ciupercuţe şi dovlecei. Se pun frigăruile într-o tavă şi se lasă la cuptor.
Sau poţi să le pui pe un grill.


4. Tofu cu legume trase la tigaie

Taie julienne legumele (cu cuţitul sau un dispozitiv de tăiat legume julienne) şi trage-le în tigaia încinsă în care ai pus în prealabil o lingură de ulei. Adaugă şi tofu tăiat cubuleţe şi amestecă totul la foc mare până când se înmoaie puţin legumele. Foloseşte ghimbirul proaspăt sau pulbere şi paprika afumată pentru a da gust preparatului. De asemenea, sosul de soia se poate adăuga la final pentru un plus de savoare.


5. Curry de legume cu tofu

Aceste tocăniţe care au la bază ghimbirul şi pulberea curry sunt preparate la foc mic pentru a permite aromelor să se pătrundă foarte bine. Alege năutul sau lintea pentru a face un curry, adaugă ceapă, morcovi, ardei, pastă de tomate, cuburi de tofu şi stinge la final cu iaurt simplu sau cu lapte de cocos pentru un plus de savoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod