Alimente de post

Cele mai sănătoase alimente de post. Chiar ţin de foame!

Nu ar fi bine să exagerezi cu pâinea albă, cartofii prăjiţi, pateul vegetal din comerţ şi semipreparatele de post. Fă-ţi o listă cu cele mai sănătoase alimente de post şi include-le în meniul tău!
Ar fi recomandat să nu te bazezi în special pe o cantitate exagerată de pâine albă, semipreparatele de post din comerţ sau cartofii prăjiţi pentru zilele în care ţi-ai propus să ţii post. Cele mai multe alimente cu care încerci să-ţi potoleşti foamea atunci când nu vrei să mănânci de dulce sunt total dezechilibrate din punct de vedere nutriţional şi nu furnizează corpului suficiente vitamine şi minerale esenţiale. Prin urmare, acum că ne apropiem cu paşi repezi de Crăciun şi ţi-ai propus să ţii câteva zile de post este mai bine să optezi pentru alimente sănătoase de post şi care ţin într-adevăr de foame.
Iată o listă care te-ar putea ajuta să-ţi contruieşti un meniu sănătos şi hrănitor atunci când ţii post:


Ciupercile

Conferă saţietate şi au o consistenţă apropiată de cea a cărnii gătite. În plus, ciupercile pot să înlocuiască carnea, fiind o alternativă bună pentru a face mâncărurile de post. Conţin proteine, fibre şi nu sunt bogate în calorii.


Leguminoasele

Lintea, fasolea, mazărea şi năutul preparate într-un mod foarte simplu sau folosite în salate proaspete constituie o alternativă potrivită pentru preparatele din carne pe care trebuie să le excluzi atunci când ţii post. Ele furnizează proteine de calitate, dar şi o cantitate mare de fibre şi nutrienţi care menţin senzaţia de saţietate şi te împiedică să faci excese culinare pentru a compensa lipsa cărnii.



Cerealele integrale

Meiul, hrişca, quinoa, fulgii de ovăz, orezul brun, orezul basmati, orzul şi amarantul sunt câteva dintre alimentele pe care trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic. Ele asigură energie şi conţin carbohidraţi complecşi, pe lângă o cantitate ridicată de fibre care reglează tranzitul inttestinal. Nici vitaminele şi mineralele nu lipsesc din aceste alimente, astfel că ele îşi merită locul pe lista cu cele mai sănătoase alimente de post.


Oleaginoasele crude

Migdalele, nucile româneşti, nucile caju, fisticul, nucile braziliene, nucile macadamia, arahidele crude, alunele de pădure, şi seminţele de dovleac/in/floarea-soarelui/cânepă constituie unele dintre cele mai sănătoase gustări şi te poţi baza pe ele atunci când ţii post. Consumă zilnic câte un pumn mic de nuci/seminţe, deoarece conţin grăsimi sănătoase importante pentru sănătatea creierului, a inimii şi a pielii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod