Cum să faci brânză ricotta? Rețetă simplă

Multor persoane le place brânza ricotta. De la cannoli la lasagna, brânza ricotta reprezintă unul dintre cele mai gustoase ingrediente din majoritatea preparatelor italienești și din alte rețete.
După cum știi, poate fi un ingredient destul de scump, dar este sănătos și delicios. Însă știai că poți face brânză ricotta chiar în bucutăria ta? Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple și de puțin timp pentru a prepara o brânză ricotta proaspătă. Iată cum poți face și tu acest ingredient acasă!

Rețetă de brânză ricotta


Există câteva sfaturi utile care te pot ajuta să faci brânză ricotta acasă și să economisești bani. Această rețetă este atât de simplă, încât ai nevoie doar de 3 ingrediente și de jumătate de oră din timpul tău.

Ingrediente


1 linguriță de sare
1/3 cană de zeamă de lămâie
2 litri de lapte

Ustensile


o cratiță
tifon
o strecurătoare fină

Mod de preparare


Adaugă laptele, zeama de lămâie și sarea în cratiță. Dă focul la intensitate medie și pune cratița pe aragaz.
Lasă amestecul să fiarbă, iar când este suficient de fierbinte, dă focul mai încet și lasă la fiert.

În timp ce fierbe, amestecă această compoziție, pentru a preveni arderea. Continuă să amesteci până când se formează un cheag de cremă din amestec. Atunci când cheagul este separat de lichid, înseamnă că s-a făcut brânza ricotta.

Pune aproximativ 5 straturi de tifon într-o strecurătoare foarte fină, apoi începe să scurgi brânza ricotta. Ține minte că procesul acesta poate fi îmbunătățit dacă utilizezi mai multe straturi de tifon. Așteaptă până când brânza ricotta s-a scurs suficient de bine.
Nu trebuie să apeși niciodată pe brânză în timp ce se scurge, deoarece acest lucru va întări brânza.

Când este complet scursă, poți mânca sau depozita în frigider brânza ricotta.

Cum să depozitezi brânza ricotta


După ce prepari brânza ricotta, probabil că te întrebi dacă o poți depozita în congelator. Mai ales în situația în care ai făcut mai multă decât poți consuma în următoarea perioadă de timp. Vestea bună este că poți pune brânza ricotta în congelator. Deși o poți congela și pentru o perioadă de 3 luni de zile, nu este chiar cel mai bun mod de conservare, doarece gustul se poate schimba după o astfel de perioadă extinsă de înghețare.
Deși poate fi folosită după ce ai ținut-o la congelator, aceasta poate fi apoasă și umedă în comparație cu starea inițială înainte de a o congela. Cu toate acestea, există o modalitate prin care poți salva situația. Poți amesteca brânza pentru a uni componentele sale, după care o poți scurge din nou.

După cum spuneam, congelarea brânzei ricotta nu reprezintă cea mai bună opțiune, dar ar trebui să faci următoarele lucruri dacă apelezi la această modalitate de conservare:

1. Sigilează bine brânza într-un recipient de plastic sau într-o pungă și pune-o în congelator.

2. Dacă intenționezi să ții brânza în congelator pentru o perioadă lungă de timp, sigilează brânza într-o pungă, apoi pune punga și într-o pungă specială pentru congelator.

3.
Când vrei să dezgheți brânza, o poți pune într-un bol în frigider.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod