Ce se întâmplă dacă mănânci micul dejun la timp în fiecare zi?

Uneori, ți se pare că ai atât de multe lucruri de făcut într-o zi, încât omiți să mănânci micul dejun.
Dar dacă faci acest lucru, pierzi beneficii uimitoare pentru sănătate și chiar posibilitatea de a avea mai multă energie și de a te concentra. Încă nu crezi că este o masă foarte importantă? Mai jos, poți regăsi avantajele de care poți avea parte dacă mănânci micul dejun la timp în fiecare zi.

De ce ar trebui să mănânci micul dejun la timp în fiecare zi?


1. Previne kilogramele în plus


Există nenumărate studii care au dovedit că persoanele care mănâncă micul dejun pot menține mai ușor o greutate sănătoasă. Un studiu realizat de Universitatea din Tel Aviv arată că un consum echilibrat de carbohidrați sănătoși, proteine slabe și chiar un mic desert reprezintă baza alegerilor alimentare sănătoase pentru restul zilei. Când mănânci micul dejun, organismul se simte satisfăcut și nu are nevoie să compenseze pierderea de calorii pe parcursul zilei prin pofte alimentare nesănătoase.
Acest lucru te ajută să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare sănătoase și să îți menții o greutate sănătoasă.

2. Este îmbunătățită concentrarea


Atunci când dormi, corpul funcționează fără combustibil pentru o lungă perioadă de timp. Dacă sari peste micul dejun, corpul rămâne în modul de somn și își golește rezervorul de rezervă pentru energie. Acest lucru determină corpul și creierul să lucreze mai mult și să creeze hormoni de stres, ceea ce te face să te simți obosit și lent. Un mic dejun mâncat la timp te poate ajuta să reîncarci corpul cu combustibilul necesar pentru o performanță optimă. Consumul unui amestec echilibrat de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase ajută la procesul de realimentare și oferă corpului și creierului puterea de care au nevoie pentru a îmbunătăți concentrarea pentru restul zilei.

3. Pornește metabolismul


În timpul somnului, metabolismul este încetinit. Cu toate acestea, atunci când ești treaz, corpul trebuie să iasă din starea metabolică din timpul somnului.
Consumul unui mic dejun echilibrat reprezintă cel mai bun mod de a porni metabolismul. Menținerea unui metabolism sănătos reprezintă, de asemenea, o parte importantă a menținerii greutății sănătoase.

4. Stimulează adoptarea unei diete sănătoase


Studiile au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă la timp micul dejun în fiecare zi urmează diete mai nutritive. Consumul unui mic dejun echilibrat și nutritiv dă tonul pentru obiceiurile alimentare din restul zilei. De asemenea, ajută la reducerea foamei și a poftelor excesive pe care le avem atunci când există scăderi extreme ale nivelului de zahăr din sânge. Carbohidrații complecși, proteinele și grăsimile sănătoase dintr-un mic dejun împiedică scăderea rapidă a zahărului din sânge, ajutând la prevenirea poftelor.
Acest lucru te ajută să ai opțiuni alimentare sănătoase în restul zilei, deoarece corpul nu îți va cere zahăr.

5. Împiedică un consum excesiv de alimente pe parcursul zilei


Persoanele care renunță la micul dejun de obicei sunt mai susceptibile cu 50% de a deveni supraponderale. Omiterea micului dejun face ca organismul să rămână înfometat. Ce se întâmplă când ți-e foame? Vrei să mănânci mai mult. Întrerupe acest ciclu vicios printr-un aport de calorii în fiecare dimineață. Acest lucru te va ajuta să nu mănânci excesiv pe parcursul zilei.

6. Îmbunătățește relațiile de familie


Atunci când iei micul dejun alături de familie, ai parte de o modalitate excelentă de a-ți începe ziua. Timpul petrecut cu cei mai importanți oameni din viața ta îți oferă posibilitatea de a planifica și de a te amuza.
Acest lucru nu numai că unește familiile, ci te ajută să ai și o zi mai ușoară. În plus, când creierul este alimentat, acesta are mai mult timp să se gândească la ziua importantă care urmează și mai puțin timp să se îngrijoreze pentru lipsa de hrană.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod