Creveți uriași White Tiger - preparatul cu care vei cuceri musafirii de Crăciun

Cauți ceva special pentru masa de Crăciun, astfel încât să fie pe gustul tuturor, dar și sofisticat, delicios și un pic ieșit din tipare pentru o masă tradițională?
Îți venim noi în ajutor cu o rețetă ”coaptă” și testată în bucătăria Eva. Este vorba despre creveții uriași White Tiger cu sos de roșii și brânză. Ok, și cu busuioc, vin, ceapă roșie și multe alte ingrediente care duc acest preparat pe cele mai înalte culmi ale rafinamentului când vine vorba de o masă de sărbătoare.
 
Lidl România readuce și în acest an gama Deluxe, în preajma Sărbătorilor și vine cu produse speciale și multe, multe delicatese ideale pentru mesele din familie. 
 
Produsele se pot găsi în magazinele Lidl din toată țara până de Crăciun, din 15 noiembrie, în limita stocului disponibil. Pentru rețeta de azi, noi am folosit creveții, uleiul de măsline și râșnița de sare din gama Deluxe, iar restul ingredientelor de la celelalte mărci proprii Lidl (veți vedea specificat în lista de ingrediente).



Cum se prepară creveți uriași White Tiger cu sos de roșii  și  brânză

 
Iată de ce avem nevoie:
 
- O pungă creveți uriași White Tiger eviscerați din gama Deluxe 
- Un fir de praz
- 3 cepe roșii
- 2 căței usturoi
- 80 ml vin alb
- 150 g sos de roșii bio Freshona 
- 250 g brânză de capră Pilos 
- Câteva frunze de busuioc
- 80 ml ulei de măsline extravirgin Deluxe 
- 80 ml apă
- Râșniță de sare Himalaya Deluxe, aprox. 5 grame
 
(Legumele au fost luate din Piața Lidl) 
 
Cum se prepară
 
Punem la încălzit 80 ml ulei de măsline extravirgin Deluxe într-o tigaie. Când uleiul s-a încălzit, adăugăm prazul tăiat rondele, ceapa tăiată julien și cei doi căței de usturoi tăiați tot rondele sau chiar trecuți prin presa de usturoi (depinde cât de potențat vă doriți gustul în acest preparat. Asezonăm cu sare după gust și gătim totul la foc mediu, amestecând ocazional, timp de 4-5 minute.
 
Când prazul devine moale, iar ceapa translucidă adăugăm creveții White Tiger din gama Deluxe și amestecăm până încep să se coloreze din gri în portocaliul fin pe care îl cunoaștem cu toții. Adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă în continuare. 
Adaugăm 150 g sos de roșii și completăm 80 ml apă.
Lăsăm tigaia pe foc încă 5 minute.
 
După 5 minute, oprim focul și lăsăm tigaia câteva minute la răcit. Adăugăm brânza mărunțită și decorăm cu câteva frunze de busuioc.
 
Dacă ar fi să avem legumele de-a gata curățate și tăiate, am putea spune că acest preparat este gata în 10 minute. Nu sunt chiar 10, dar în cel mult 30 de minute, cu toate pregătirile necesare, creveții White Tiger cu sos de roșii și brânză pot fi gata de cucerit orice papilă gustativă pretențioasă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod