Cheesecake la pahar cu zmeură și afine, un desert irezistibil

Ai poftă de ceva dulce, dar parcă nu ai vrea să folosești cuptorul și, dacă se poate, să te bucuri de desert în 15 minute?
Din categoria „simplu, delicios și rapid”, îți prezentăm astăzi desertul-perfecțiune! L-am testat în bucătăria Eva.ro și rezultatele ne-au lăsat fără cuvinte! Dacă nu-l încercați, va trebui să ne credeți pe cuvânt. Iar dacă doriți să-l preparați, vă lăsăm mai jos instrucțiunile.

Noi am mers la magazinul Lidl pentru cumpărături. O surpriză plăcută a fost să descoperim zmeură și afine proaspete și parfumate în Piața Lidl. 
 
În Piața Lidl, raionul de legume și fructe ce se găsește în fiecare magazin Lidl din țară, poți găsi atât produse românești, cât și produse din afara țării, care nu pot fi cultivate în România sau care nu sunt disponibile (din cauza climei, de exemplu) într-o anumită perioadă din an. În fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend, fructele și legumele sunt livrate către magazinele din toată țara. Ca idee, în primele 3 săptămâni din iulie 2023, în vârf de sezon, pe rafturile Lidl au fost peste 95% de roșii românești.
 
Ca parte din demersul de susținere a producției locale prin investiții sustenabile în parteneriate cu producătorii de fructe și legume din țară, Lidl a lansat #trecipeproaspăt, o platformă de informare care te ajută să afli originea produselor românești din Piața Lidl. În orice magazin Lidl, poți vedea imediat cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumperi, doar scanând codul QR de pe lădițele de pe rafturi. Sau, poți intra pe www.surprize.lidl.ro/piatalidl pentru a vedea informații despre furnizori sau pe www.surprize.lidl.ro/scan pentru a scana cu telefonul mobil codul QR disponibil pe fiecare lădiță de fructe și legume din Piața Lidl. Mai mult, producătorii Lidl sunt toți certificați Global G.A.P. – un standard global pentru producția agricolă sigură și durabilă. Așadar, alegeți cu încredere Piața Lidl, nu veți da greș!




Ingrediente pentru cheesecake la pahar cu zmeură și afine:


250g biscuiți digestivi

200 g mascarpone

100 ml smântână pentru frișcă Pilos

50 g smântână 20% grăsime Pilos

60 g zahăr pudră

O esență de vanilie

200g zmeură din Piața Lidl

200 g afine din Piața Lidl

Mod de preparare:

Într-un castron, batem smântâna pentru frișcă până devine pufoasă. Adăugăm cele 50g de mascarpone și smântâna și amestecăm încet până se omogenizează. Adăugăm ulterior, cu grijă, și zahărul pudră și esența de vanilie.

După ce am terminat cu partea cremoasă, trecem la următoarea etapă. Biscuiții digestivi se sfărâmă cu mâna în bucăți mici (cât mai mici, pentru a fi ușor de așezat în pahare), după cum vedeți în video-ul din acest articol.

După ce am sfărâmat toți biscuiții, mai avem un singur pas. În pahare, așezăm un strat de biscuiți digestivi, un strat de cremă, unul afine și repetăm - adică încă un rând de biscuiți digestivi, un rând de cremă, unul de zmeură. Rezultatul este dumnezeiesc, credeți-ne!
Poftă bună!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod