Cele mai bune clătite din lume! Rețeta de clătite cu piersici caramelizate în vin

Oare există pe lume desert mai bun ca aceste clătite cu piersici caramelizate în vin?


Știm că hrana zeilor era ambrozia și mai știm despre ea că avea un gust divin. Nimeni, în zilele noastre, nu a gustat așa ceva, există numai descrieri și mărturii în Legendele Olimpului. Pe de altă parte, aceste clătite cu piersici caramelizate în vin, după ce le vei gusta pentru prima oară, te vei întreba dacă nu cumva asta era hrana zeilor și tu ai trăit până acum într-o minciună!
 
Ingrediente pentru 4 porții: 
 
100 g făină
2 ouă
300 ml lapte
3 linguri de apă
25 g cacao
150 g  zahăr
100 ml de vin Marsala
O jumătate de linguriță de  sare
50 g unt
4 piersici
Înghețată vanilie pentru ornat.
 

Cum se prepară clătitele cu piersici caramelizate în vin


Într-un vas, amestecăm făina cu cele 25 g pudră de cacao, 50 g de zahăr și sarea. Facem o gaură în mijloc și punem ouăle bătute, 20 g unt topit, 300 ml laptele și esență de vanilie. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm la temperatura camerei jumătate de oră.
 
După jumăate de oră, ne putem apuca de următoare etapă: prăjim clătitele în tigaia încinsă cu puțin unt.
 
Într-o tigaiem punem la foc mic 100 g zahăr. Când zahărul s-a dizolvat, siropul capătă o nuanță  maro-caramel,  adăugăm 100 ml vin roșu Masala. Amestecăm până când siropul se subțiază.
Adăugăm piersicile tăiate felii și le lăsăm pe foc câteva minute, până când se înmoaie ușor, dar fără să își piardă forma.
 
Clătita se servește cu piersici și sosul de vin. Deasupra, ideal ar fi să punem o cupă de înghețată de vanilie.

De Eva
eva
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod