Cea mai spectaculoasă și sănătoasă salată de primavară. Cum o alegi și cum o prepari

Vrei să afli cea mai bună veste pe ziua de azi? Suntem tot mai aproape de venirea primăverii, iar tarabele din piețe vor începe să devină neîncăpătoare pentru multitudinea de legume de sezon.
Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că poți începe și tu o cură de detoxifiere, mai ales că nu peste mult timp îți vei dezvălui din nou picioarele și brațele, iar tenul deja tânjeşte după o revitaminizare. Salatele de primăvară pot constitui o masă echilibrată și sănătoasă, perfectă pentru o zi reușită!

Cum te decizi ce salată de primăvară să faci

La cât de multe ingrediente ai la dispoziție, normal că îți este greu să te decizi ce salată să faci. Încă nu este sezonul roșiilor, așa că nu te baza pe o salată cu aceste minunate legume. În schimb, poți cumpăra alte legume proaspete și delicioase.

Salata verde, ridichile, spanacul, ceapa verde și leurda sunt doar câteva dintre verdețurile care pot da savoare salatei tale de primăvară.
Aceste legume sunt pline de vitamine si minerale, la care se adaugă fibre și apă, adică exact substanțele de care ai nevoie pentru a-ți detoxifia organismul și a slăbi rapid.

Pentru a face salata mai sățioasă, dar și mai spectaculoasă, este bine să adaugi și alte ingredinte, cum ar fi o bucățică de ton sau de pui la grătar, brânză feta, ouă, fasole, mazăre și o sursă de carbohidrați (cuscus, paste, cartofi etc).

Salata de primăvară este foarte versatilă și poți adauga sau renunța la anumite ingrediente, în funcție de preferințe. Iată cea mai grozavă și mai sănătoasă salată pe care ți-o recomandăm pentru această primăvară.

Salată de primăvară cu baby spanac, feta si pui

Ingrediente

- 2 mâini de baby spanac
- câteva frunze tinere de salată verde
- 2 fire de ceapă verde
- 1 ceapă roșie mică
- 5 roșii cherry
- 10 măsline fără sâmburi
- 4 linguri de fasole roșie de la conservă
- 6 ridichi
- 1/2 morcov dat pe răzătoare
- 1/2 ardei gras roșu
- 1/2 castravete
- brânză feta după preferințe
- 1 piept de pui la grătar
- 3 linguri de cuscus
- pătrunjel

Dressing

- 6 linguri ulei de măsline
- 3 linguri suc de lămâie
- 2 căței de usturoi
- sare, piper

Mod de preparare

Salata de primăvară cu baby spanac, brânză feta și pui la grătar se prepară foarte ușor.
Dacă vrei să iei salata cu tine la birou poți înlocui usturoiul cu câteva rondele de ardei iute. Cât timp se prepară puiul pe grătar, pune la fiert o cana cu apă.

Spală legumele și pregătește un bol mare în care adaugi pe rând ridichile, ardeiul, măslinele, roșiile, castravetele, morcovul dat pe răzătoare, ceapa verde, ceapa roșie, fasolea și pătrunjelul. Taie legumele în rondele sau în feliuțe, după plac.

Apa ar trebui să dea în clocot deja. Toarnă cuscusul într-un castron și adaugă apă peste el, atât cât să-l acopere. Pune o farfurie deasupra, până când cuscusul se hidratează.

Când este gata puiul, așază-l pe tocător și taie-l în cubulețe, apoi adaugă-l peste celalalte legume, împreună cu cuscusul.
Este momentul să pregătești dressingul - zdrobește bine de tot usturoiul și amestecă-l cu ulei până ce obții o emulsie mai pufoasă. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper.

Întoarce-te la salată. Peste ce ai în bol, adaugă frunzele de baby spanac și frunzele de salată rupte în bucăți mai mici. Este important sa adaugi frunzele spre final, pentru a nu-și pierde volumul și a rămâne crocante. Presară bucățele de brânză feta și amestecă minunăția de salată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod