Ce beneficii ai dacă vei consuma semințe de bostan

Consumul de semințe de bostan poate aduce câteva beneficii semnificative sănătății tale, mai ales dacă obișnuiești să mănânci regulat aceste semințe.
Mai jos, am enumerat câteva avantaje pe care le are acest obicei sănătos pentru starea ta generală de sănătate. Iată care sunt acestea!

De ce să mănânci semințe de bostan?


1. Îmbunătățesc sănătatea inimii


Semințele de dovleac conțin magneziu, zinc, acizi grași și antioxidanți. Toate aceste elemente joacă un rol important când vine vorba de sănătatea inimii. Acidul alfa-linoleic găsit în semințe previne bolile cardiovasculare. Iar uleiul din semințe de bostan poate scădea tensiunea arterială, mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză.

2. Previn anumite tipuri de cancer


Cercetătorii au ajuns la concluzia că semințele de dovleac pot preveni și trata cancerul de sân. Consumul regulat de semințe de bostan poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului la stomac, pulmonar, de colon și de prostată.

3. Reduc inflamațiile


Datorită conținutului bogat de antioxidanți, care protejează celulele de radicalii liberi și combat inflamațiile, semințele de bostan pot îmbunătăți starea generală de sănătate și previn diferite boli, în special pe cele cardiovasculare.

4. Controlează nivelul zahărului din sânge


Având un conținut ridicat de magneziu, semințele de dovleac ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducând astfel riscul apariției diabetului zaharat. Un studiu efectuat de Departament de Nutriție de la Harvard a dezvăluit că un consum de alimente bogate în magneziu poate reduce semnificativ riscul de diabet zaharat.

5. Te ajută să slăbești


Semințele de bostan reprezintă o sursă ideală de fibre dietetice. O cană cu semințe de dovleac conține 12 grame de fibre și poate fi consumată ca o gustare sănătoasă, care te ajută să scapi de kilogramele nedorite.
Creșterea aportului de fibre te poate ajuta să reduci tensiunea arterială și nivelul colesterolului, precum și riscul apariției hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene de inimă, accidentelor vasculare cerebrale, obezității, diabetului și bolilor gastro-intestinale.

6. Te ajută să ai un somn liniștit


În compoziția semințelor de bostan se regăsește și triptofanul, un aminoacid care are un rol esențial în ceea ce privește îmbunătățirea calității somnului. Potrivit specialiștilor, un gram de triptofan pe zi te poate ajuta să dormi mai bine.
Un sfert de cană cu semințe de bostan conține aproximativ 0,17 grame de triptofan.

Cu toate că abia aștepți să introduci toate aceste beneficii sănătoase în viața ta, nu uita să consumi semințele cu moderație. Poți mânca o linguriță de semințe de bostan în fiecare zi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod