Cum să faci semințe prăjite chiar la tine acasă

Dacă vrei să prepari o gustare delicioasă și bogată în substanțe nutritive, poți încerca să faci o porție de semințe prăjite chiar la tine acasă.
Iar rețetele disponibile îți dau posibilitatea de a face semințe prăjite în coajă sau fără coajă. Mai jos, ți-am pregătit aceste rețete, însă rămâne la latitudinea ta pe care o alegi. 

Semințe de floarea-soarelui prăjite în coajă


Se adaugă o cană de semințe de floarea-soarelui într-un bol. Se toarnă apă suficient cât să acopere semințele. Acestea vor absorbi o parte din apă, în acest fel împiedicându-le să devină prea uscate în timpul prăjirii.

Se adaugă 1/3 sau 1/2 cană cu sare.
Se amestecă bine și se lasă semințele la înmuiat în apa sărată peste noapte. Acest lucru te va ajuta să infuzezi semințele cu aroma sărată. În mod alternativ, dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, pune semințele într-o oală cu apă sărată și lasă-le să fiarbă timp de o oră jumătate. Dacă nu îți dorești semințe sărate, sari peste acest pas.

Scurge semințele de apa sărată și lasă-le să se usuce pe un prosop de hârtie. 

Între timp, încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius.
Întinde semințele pe o foaie de copt, într-o tavă, într-un singur strat. Încearcă să nu suprapui semințele.

Pune tava cu semințe în cuptor și lasă-le să se prăjească pentru 30-40 de minute sau până când coaja devine maro auriu. Agită semințele de pe tavă din când în când, pentru a te asigura că se prăjesc pe ambele părți.

Semințe de floarea-soarelui prăjite fără coajă


Curăță o cană cu semințe de floarea-soarelui. Semințele decojite se pun într-o strecurătoare și se clătesc cu apă rece, pentru a îndepărta resturile mici.
Înlătură și cojile sau resturile mari rămase cu mâna.

Pune o hârtie de copt într-o tavă și încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Semințele se întind pe foaia de copt într-un singur strat, pentru a te asigura că se prăjesc toate.

Se dă tava la cuptor și se lasă semințele să se prăjească timp de 30-40 de minute sau până când devin crocante și maronii. Amestecă semințele ocazional, pentru a se prăji pe ambele părți.

Poți servi o porție de semințe prăjite calde imediat sau le poți lăsa să se răcească, înainte de a le pune într-un recipient etanș, pentru a le păstra pentru mai târziu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod