Cât de sănătos este șoriciul: Află dacă îți afectează sănătatea

Șoriciul este una dintre gustările preferate ale multor persoane în această perioadă a anului.

Există multe mituri, care ne fac să ne îndoim de cât de sănătos este șoriciul pentru sănătatea noastră. Însă mai mulți nutriționiști români au dezbătut subiectul și au ajuns la câteva concluzii privind acest subiect. Iată ce spun aceștia!

Compoziția șoriciului


După cum afirmă nutriționistul Cristian Mărgărit, șoriciul conține o pondere de aproximativ 85% proteină pură, restul fiind grăsime. Dacă în trecut se spunea că șoriciul conține multe calorii, acesta nu este de fapt o bombă calorică.

Pielea jupuită de pe porc este, de fapt, țesut conjuctiv.

Ai auzit că șoriciul conține proteine de proastă calitate? Nutriționistul Cristian Mărgărit combate și acest mit, pe baza structurii acestui aliment. Șoriciul are un conținut de 58% proteine, dintre care 28% reprezintă colagen. Iar în țesuturile corpului uman, colagenul constituie 50% din total. Din cauza faptului că nu are același profil de aminoacizi precum proteina musculară - carnea, proteinele din șorici au fost catalogate drept slabe calitativ.

Însă această comparație nu este validă.

Avantajele și dezavantajele consumului de șorici

În ceea ce privește toxinele pe care le-ar conține șoriciul, ar trebui să știi că acesta este mai curat decât carnea. Acesta conține o cantitate mai mică de ingrediente nocive, precum hormoni, enzime, contaminanți, factori de creștere. În orice caz, este recomandat să nu exagerezi cu consumul de carne în această perioadă sau în oricare alta.

Te întrebi cât de greu se digeră șoriciul? Este un aliment greu digerabil pentru unele persoane.

Cei care au un aparat digestiv puternic, ceea ce presupune un nivel ridicat al acidității în stomac și un nivel normal de enzime proteolitice produse de pancreas, nu au probleme când vine vorba de digestia șoriciului. Dacă nu ai aceste atuuri la îndemână, probabil că este mai bine să consumi o cantitate mai mică de șorici. 

iulia-mirica
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anne pe 15 Dec 2019, 22:51
    proteine in soriciul de porc

    Cred ca din totalul de 58 % proteine, 85% sunt proteina pura! Cam aceasta ar fi ecuatia. De aceea difera. Una-i proteina si alta-i proteina pura!

    0
    0

  • ieu pe 27 Dec 2016, 11:59
    Cred ca sunteti usor cretini

    In primul paragraf din sectiunea "Compoziția șoriciului" ziceti ca "șoriciul conține o pondere de aproximativ 85% proteină pură", pentru ca in paragraful imediat urmator sa ne informati cum ca "Șoriciul are un conținut de 58% proteine". Ce dracu' fumati voi acolo?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod