9 soluții pentru a salva masa de Crăciun

Nu te descuraja dacă rețetele tale nu au un aspect perfect. Încearcă trucurile propuse de bucătari pentru a salva orice preparat, de la plăcinte până la friptura de curcan.
Ai invitat prietenii sau familia la masa de Crăciun și deodată vezi că unul dintre preparate nu arată bine deloc? Nu te grăbi să comanzi altceva. Există soluții simple pentru a readuce gustul bun și aspectul apetisant în scurt timp.

 
Iată cum îți recomandă maeștrii bucătari să procedezi pentru a salva masa de Crăciun:

 
1. Carne de pui sau curcan prea uscată

Încălzește 3 căni de zeamă de pui, curcan sau legume în cuptorul cu micounde, taie friptura felii subțiri și pune fiecare bucată în zeama caldă, timp de 3 secunde. Elimină excesul de lichid și servește friptura cu un sos aromat.

 
2. Piure de cartofi lipicios

Ai vrut să prepari piure dar nu ai obținut decât o pastă lipicioasă? Transformă totul într-un preparat la cuptor. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, întinde piureul în strat uniform, adaugă 2 linguri de unt topit, ½ cană de parmezan ras și ½ cană de pesmet, pentru un topping crocant.
Lasă 15 minute la foc mediu sau până când observi că preparatul are o nuanță maroniu-aurie.

 
3. Sparanghel aproape ars

Ia bucățile care sunt încă întregi și pune-le într-un castron. Amestecă sparanghelul cu suc de lămâie sau oțet de vin alb pentru a elimina amăreala. După aceea poți adăuga sparanghelul la o salată de legume sau îl poți combina cu alte sortimente de legume fierte la aburi. 

 
4. Umplutură apătoasă

Dacă umplutura pe care ai pregătit-o are prea mult lichid, ia niște mămăligă, mărunțește-o și adaug-o la umplutură până când obții consistența potrivită. Dacă exagerezi cu mămăliga și umplutura devine prea uscată, adaugă ½ ceașcă de zeamă de pui sau supă de legume și lasă 5 minute înainte să amesteci bine.

 
5. Sos fără gust

Dacă sosul preparat nu are o aromă intensă poți folosi foi de dafin, cimbru, sare și piper cayenne. Încearcă și 1-2 linguri de vin alb pentru a adăuga o savoare florală.
Fierbe sosul timp de 3 minute sau până când ajungi la gustul dorit.

 
6. Salată prea moale

Dacă salata nu are un aspect atractiv probabil că ai pus prea mult dressing. Scoate frunzele și pune-le într-un vas cu sită pentru a înlătura lichidul în exces. Pune-le înapoi în bol și adaugă încă o ceașcă de frunze proaspete pentru a obține o salată crocantă și gustoasă.

 
7. Șuncă prea sărată

Dacă prima felie rumenită de șuncă pe care o guști este prea sărată, poți salva situația cu ceva dulce. Amestecă 8 linguri de miere cu 4 linguri de suc de portocale, ananas sau mere. Unge șunca folosind acest amestec înainte de a o servi și nu o pune din nou la cuptor sau în tigaie pentru că temperatura ridicată o va usca și va intensifica gustul sărat.

 
8. Varză de Bruxelles prea moale

Dacă ai gătit prea mult timp varza de Bruxelles salvarea este blenderul. Amestecă varza de Bruxelles cu brânză Mascarpone sau cremă de brânză de capră și 2 lingurițe de suc de lămâie și folosește sosul obținut pentru a servi felii de castravete și ardei gras.
Este util și pentru a fi întins pe pâine, mai ales dacă faci sandvișuri cu friptură de curcan.

 
9. Plăcinte cu mere apătoasă

Plăcinta cu mere care lasă mult lichid este de obicei rezultatul folosirii merelor prea zemoase. Pentru a savura gustul bun transformă plăcinta în înghețată. Amestecă totul în blender, adaugă treptat înghețată de vanilie, dă la congelator 10 minute, apoi servește cu un topping de frișcă, ciocolată rasă și nuci măcinate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod