8 reguli de respectat când consumi mâncare japoneză

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Regulile de etichetă care se aplică atunci când alegi să te răsfeți cu mâncare japoneză sunt mult mai complexe decât evitarea coatelor de pe masă. Descoperă ce trebuie să știi dacă vei mânca supă miso, edamame, sushi, nigiri sau sashimi și cum să bei sake fără să atragi priviri curioase.
Vei merge într-un local care servește mâncare japoneză dar nu știi sigur cum ar trebui să te comporți în timpul mesei? Regulile sunt ușor diferite de cele generale, așa că este bine să te familiarizezi din timp cu ele pentru a evita momentele neplăcute.

 
Iată cum trebuie să procedezi când consumi mâncare japoneză:

 
1. Nu folosi excesiv prosopul umed

Multe restaurante cu specific japonez îți vor oferi un prosop umed imediat după ce te așezi la masă. Nu te lăsa tentat de senzația plăcută și evită să folosești prosopul umed pentru față sau gât. Este destinat exclusiv pentru mâini. După ce te-ai șters pe mâini îndoaie prosopul și pune-l într-o parte. „Primești acest prosop umed pentru că vei lua cu mâna unele preprate și te vei șterge din când în când pe el”, spune Chase Kojima, bucătar-șef la restaurantul Sokyo din Sydney.

 
2. Poți sorbi liniștit

Chiar dacă regulile obișnuite îți indică faptul că sorbitul la masă este nepoliticos, în cultura japoneză este acceptabil să ridici castronul cu o mână și să sorbi supa miso direct, în timp ce iei din când în când cu lingura restul ingredientelor. Bucătarii japonezi consideră să sorbitul este un semn al satisfacției clienților, așa că nu fi surprins dacă vei auzi des sunetul în cadrul localului.

 
3. Nu bea niciodată singur

Sake și berea se consumă foarte des la restaurantele japoneze, după cum știe orice fan al sushi-ului, dar ai grijă să nu bei singur. Regulile de etichetă cer să aștepți ca toate paharele să fie umplute, apoi să permiți unei persoane să facă un toast sau să spună pur și simplu „kanpai”, care înseamnă „noroc” în limba japoneză.
După ce ridici paharul răspunde „kanpai” la rândul tău, apoi bea.
Japonezii consideră că este foarte politicos să își umple paharele reciproc, așa că este ideal să lași un prieten care ia masa cu tine să-ți umple paharul din când în când și să faci și tu același lucru. Nu este indicat să-ți torni singur băutura în pahar.

 
4. Nu freca bețișoarele între ele

Ai scos vreodată bețișoarele din ambalajul de hârtie și le-ai frecat pentru a elimina posibilele așchii? Dacă ai făcut acest lucru probabil că nici nu te-ai uitat la ele, iar acest lucru este considerat o insultă. Vei transmite restaurantului mesajul că îți închipui că are bețișoare de proastă calitate. În cazul în care găsești totuși o așchie poți cere un nou set de bețișoare.

 
5. Nu înfige bețișoarele în orez

Uneori nu știi sigur ce să faci cu tacâmurile, iar același lucru se poate întâmpla și cu bețișoarele. Poate îți place atât de mult mâncarea încât în momentul în care iei o scurtă pauză înfigi direct bețișoarele în orez, dar trebuie neapărat să eviți acest gest.
Motivul este fapul că în timpul înmormântărilor în ritualul japonez în fața sicriului se pune un bol cu orez, cu bețișoarele înfipte vertical în el.

 
6. Nu da mâncarea unui prieten folosind bețișoarele

În general nu se dă mâncarea de la o persoană la alta, cu excepția cazurilor în care este vorba despre bucăți mici. În cultura japoneză nu este indicat să folosești bețișoarele ca pe o furculiță pentru a da altcuiva mâncarea. Dacă vrei să împarți ceva cu un prieten pune bucățile pe o farfurie mică, apoi dă-o mai departe. Gestul de a da mâncarea cu bețișoarele amintește de ritualul prin care se dau oasele unei persoane incinerate folosind bețișoarele, în timpul înmormântărilor.

 
7. Mănâncă în ordinea corectă

Probabil că nu știai că există o anumită ordine în care trebuie să consumi preparatele, dar pentru etichetă este indicat să începi cu peștele cu gust mai ușor și să finalizezi cu cel mai gras, cu un gust puternic.

 
8. Termină ce ai comandat

Poate că nu vrei să pari lacom, dar în cultura japoneză este nepoliticos să nu termini tot ce ai comandat, mai ales în cazul în care ai ales specialitatea bucătarului. Se consideră o onoare faptul că îi dai ocazia bucătarului să-ți prepare ceva delicios, dar dacă lași mâncare în farfurie vei fi considerat nepoliticos.
Iată un motiv foarte bun pentru a comanda mai puțin și a evita excesul de calorii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată