7 reguli de care să ţii cont ca să faci smoothie-uri sănătoase

Cum să combini diverse ingrediente pentru a obţine o băutură hrănitoare şi care va aduce corpului toţi nutrienţii de care are nevoie? Este simplu!
Vedeţurile conferă unui smoothie un plus de clorofilă şi nutrienţi care ajută la detoxifierea corpului. Dar acestea nu sunt deloc apetisante pentru un începător în domeniul smoothie-urilor sănătoase. Poţi să faci un smoothie cu lapte şi banane sau poţi să treci la un alt nivel, încercând să introduci în băutura ta verdeţuri proaspete pentru un plus de vitamine, seminţe şi nuci pentru grăsimile sănătoase din conţinutul lor sau diverse superalimente cum ar fi seminţele de chia sau spirulina.

Dacă nu ştii exact cum ar trebui să faci un amestec sănătos şi bogat în vitamine iată câteva reguli pe care să le urmezi:

1. Foloseşte laptele de vacă doar dacă îl tolerezi


Potrivit nutriţionistului britanic Gillian McKeith, multor adulţi le lipseşte enzima lactază care descompune lactoza din lapte. "Această incapacitate de digestie poate cauza balonare, gaze, flatulenţă, diaree sau constipaţie", explică nutriţionistul în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate". De asemenea, ea explică faptul că în combinaţie cu fructele, laptele de vacă poate să cauzeze balonare.


Prin urmare, dacă ai constatat că ai probleme în urma acestei asocieri este recomandat să înlocuieşti laptele de vacă cu cel vegetal (orez, ovăz, migdale, soia, cocos, susan), apă sau apă de cocos (lichidul care se găseşte în interiorul nucii de cocos). Vezi aici cum poţi să prepari lapte vegetal acasă!

Citeşte şi articolul "Cum să faci lapte cremos din nuci caju"

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dorina Stamate pe 27 Aug 2015, 21:00
    cu polen

    Sunt la moda preparatele cu polen crud. Eu am gasit zmeura in piata si am amestecat cu polen crud de castan dulce si mur. Am pus si cateva cuburi de ghiata si am blenduit, am adaugat apa cu suc de portocale, am lasat la frigider jumatate de ora si apoi am servit si musafirii cu acest smoothie. Si eu iau tot de la firma aceasta, apiland, numai ca eu fac mereu comanda online.

    0
    0

  • leoanelide pe 17 Aug 2015, 19:27
    smoothie

    Da, si eu imi prepar un smoothie personalizat pe timpul verii, neaparat cu gheata. Pun miere cruda, fructe de padure, polen crud de prun, apa si lamaie. Amestec totul si dau prin blender pana devine totul o crema, adaug cuburile de gheata. Apicolele le iau intotdeauna d ela Apiland (numai la ei gasesc in forma cruda) si fructele de padure le iau proaspete, din piata.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod