7 lucruri pe care să nu le comanzi din meniul pentru copii

Identificarea opțiunilor sănătoase este mult mai dificilă când te uiți în meniul pentru copii pentru că preparatele cu multă sare sau zahăr se ascund tocmai în această secțiune specială.
Din păcate meniul pentru copii nu este o garanție pentru prevenirea riscurilor pentru sănătatea celui mic, ci de multe ori cuprinde alimente hipercalorice pe care nu le-ai consuma nici tu. Deși sunt special create pentru a-i atrage pe cei mici, rețetele din meniul pentru copii i-ar putea obișnui cu un gust mult prea dulce sau sărat, predispunându-i la hipertensiune arterială sau diabet pe termen lung. Cu ajutorul specialiștilor poți învăța cum să alegi lucrurile benefice pentru copilul tău, favorizând alegerile alimentare corecte până la maturitate.

 
Iată ce trebuie să ocolești din meniul pentru copii când mergi la restaurant împreună cu cel mic:

 
1. Sucurile carbogazoase și sucurile de fructe

De fiecare dată când vezi o băutură carbogazoasă de o culoare intensă în meniul special, o singură privire la nuanța-neon îți va spune că nu conține vitamine. Orice tip de suc acidulat va avea prea mult zahăr.
Nici sucurile de fructe nu sunt o alternativă utilă. „Nu alege sucurile de fructe din meniurile pentru cei mici pentru că zahărul din ele se preia rapid, iar conținutul de nutrienți este scăzut. Limitează-te la apă plată, limonadă sau lapte. Laptele cu ciocolată este o variantă foarte apreciată de copii, iar tu vei ști că are o combinație utilă de calciu și proteine”, explică dr. Amanda Baker Lemein, nutriționist din Chicago.

 
2. Aripioarele crocante de pui

„Carnea de pui poate fi un aliment sănătos, dar nu și când este prăjită și crocantă. Aripioarele de pui vor avea foarte multe calorii și sodiu. Mai bine comandă o friptură de pui la grătar sau frigărui din carne de pui și legume din meniul obișnuit și împarte-le cu cel mic”, recomandă dr. Kelly Krikhely, nutriționist din New York.

 
3. Pastele cu pui

Pastele par un preparat ușor, dar conțin multe grăsimi saturate și sodiu, mai ales din cauza sosului. Dacă bucățile de pui sunt crocante și au un strat de pesmet, iar brânza face parte din ingredientele preparatului, ar fi bine să nu comanzi pastele pentru copilul tău.
De cele mai multe ori este mai sigur să alegi macaroanele cu brânză pentru că au un conținut mult mai redus de sare.

 
4. Pastele cu unt

Este adevărat că pastele cu unt au devenit populare pentru că sunt acceptate chiar și de cei mai dificili copii, dar o farfurie plină cu paste unse cu unt nu va oferi o doză semnificativă de vitamine și minerale și ar putea fi destul de scumpă, având în vedere beneficiile. De regulă un restaurant fixează un preț echivalent cu opt pachete de spaghete de la supermarket și conținutul de nutrienți este asemănător cu cel din pâinea albă cu unt”, explică dr. Lauren Manaker, nutriționist.

 
5. Salatele

De obicei sunt mai sănătoase decât alte opțiuni, dar în momentul în care comanzi o salată specială pentru copii, restaurantul va reduce foarte mult proporția de legume în favoarea celorlalte ingrediente. „Dacă vreau o salată lângă aperitiv în niciun caz nu voi comanda una mai mică din meniul pentru copii pentru că știu că de fapt voi primi crutoane cu 3-4 frunze de salată.
Nu merită deloc”
, spune dr. Summer Yule, nutriționist. Mai bine alege o salată de dimensiuni normale și fii atent la dressing. 

 
6. Preparatele cu o proporție ridicată de carbohidrați

Nu este deloc un secret că alimentele care conțin mulți carbohidrați sunt favorizate de copii. De exemplu, pâinea cu orez va fi refuzată foarte rar. „Deși nu trebuie să eviți complet carbohidrații, este esențial să fii atent la tipul de carbohidrați și numărul de porții. Alege cereale integrale de fiecare dată când ai ocazia, înlocuiește orezul alb cu cel negru sau sălbatic și adaugă proteine lângă paste, în loc de grisine sau pâine”, spune dr. Yule.

 
7. Platourile cu gustări prăjite

Dacă puiul prăjit este nociv, un platou întreg cu varietăți prăjite cu siguranță nu este o alegere inspirată. Bucățelele de brânză pane, cartofii prăjiți, crochetele de pește sau de pui pot fi foarte tentante pentru copii, dar trebuie să faci tot posibilul pentru a le ocoli.
„Sari peste prăjeli. Deși unele preparate prăjite conțin proteine, grăsimea utilizată pentru a obține textura crocantă nu este benefică pentru sănătatea inimii”, spune dr. Lemein.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod