6 preparate pe care trebuie să le încerci în regiunea Kyushu, Japonia

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Regiunea Kyushu posedă o varietate de ingrediente gustoase, atât de la ocean, cât și de pe malurile din apropiere. Descoperă specialitățile pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi această zonă.
Ți-ai planificat o excursie în Japonia în cadrul căreia vei petrece o perioadă în regiunea Kyushu? Este ideal să cunoști zona și la nivel culinar pentru a te întoarce cu amintiri speciale legate de locurile pe care le-ai văzut, dar și de mâncărurile care te-au delectat și te-au revigorat.

 
Iată ce feluri de mâncare trebuie să testezi în regiunea Kyushu, în funcție de fiecare prefectură:

 
1. Caracatiță din Yobuko (Prefectura Saga)

Ingredientul care este asociat cel mai des cu deliciile din Prefectura Saga este caracatița din Yobuko, în orașul Karatsu. Nu rata felul de mâncare numit „Ika no Ikezukuri” (caracatiță proaspătă cu sashimi). În momentul în care comanzi acest preparat bucătarul va alege o caracatiță din acvariu și ți-o va pregăti rapid.
Caracatița este servită pe un platou, va avea o culoare translucidă, un gust dulceag și o textură foarte fragedă, care se topește în gură. Tentaculele vor fi servite prăjite, sub formă de tempura sau rumenite cu sare. Te poți delecta cu acest fel de mâncare tot timpul anului.

 
2. Basashi (Prefectura Kumamoto)

Dacă te afli în Prefectura Kumamoto trebuie neapărat să testezi preparatele pe bază de carne de cal, această regiune fiind cel mai important producător din Japonia. Preparatul va conține vitamine și minerale esențiale, un număr redus de calorii și colesterol. Poți consuma carnea sub formă de sushi sau la grătar, dar cea mai populară variantă este basashi crud (sashimi). 

 
3. Motsunabe (Prefectura Fukuoka)

Este o specialitate a orașului Hakata, din Prefectura Fukuoka. „Motsu” semnifică faptul că preparatul este obținut din carne de vită sau de porc.
În Hakata motsunabe este pregătit din măruntaie de vită sau porc, plus legume, în principal usturoi și ceapă. Condimentele utilizate pot varia în funcție de restaurantul ales și vor include de obicei sos de soia și miso. Foarte frecvent se adaugă tăieței la zeama care rămâne după ce se pregătește acest fel de mâncare, rezultând o supă gustoasă.

 
4. Sashimi Seki-aji (Prefectura Oita)

Cel mai căutat ingredient din Prefectura Oita este Seki-aji, macroul care provine din Saganoseki. În acest caz peștele este prins fără să se utlizeze plase de pescuit pentru a preveni deteriorarea sau ruperea.
Macroul este prins în Strâmtoarea Hoyo, care are curenți foarte puternici, iar carnea de pește are o textură fermă și un gust aparte. Acești pești sunt de o mărime mai mare și au un conținut ridicat de grăsime. Comandă acest tip de macrou la un restaurant local, integrat în sashimi, pentru a remarca textura și gustul proaspăt.

 
5. Hiyashiru (Prefectura Miyazaki)

Cel mai atractiv fel de mâncare din Prefectura Miyazaki este hiyashiru. Este pregătit din melci de mare deshidratați, semințe de susan și miso, rumeniți pe grătar și amestecați apoi cu supă dashi. Preparatul se servește cu tofu, felii de castravete, shiso și ceapă verde. Este o rețetă specifică verii, care este asociată uneori cu o garnitură de orez fierbinte.
De asemenea, unele restaurante adaugă bucăți de macrou sau sardine rumenite, în loc de melci de mare.

 
6. Nagasaki Champon (Prefectura Nagasaki)

Nu trebuie să uiți să comanzi acest preparat dacă vizitezi Prefectura Nagasaki. Este un fel de mâncare pe bază de tăieței, cu o varietate de ingrediente printre care carnea de porc, scoicile, creveții și varza, servite în zeamă de oase pui sau de porc. Tăiețeii au o aromă aparte și sunt foarte moi. Dacă îți plac gusturile intense este recomandat să alegi supa pe bază de zeamă de porc, iar dacă preferi un gust mai subtil încearcă varianta care conține zeamă de pui. Există și restaurante care modifică puțin rețeta clasică, folosind miso și frunze de curry.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată